Labne peynirli ıspanak köftesi (Krémsajtos parajfasírozott)

Hozzávalók:

500 g natúr krémsajt (labne peynir, ennek hiányában mascarpone)
1 db tojás
1 fej vöröshagyma
75 g zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
Só, bors, reszelt szerecsendió
500 g friss paraj (spenót)
Liszt
Olaj a sütéshez

1 teáskanál étolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. A spenótot megmossuk, leszűrjük, apróra vágjuk, rádobjuk a hagymára, és együtt dinszteljük vele. Amint elpárolgott a leve, levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. A krémsajtot géz vagy tüll anyagon, illetve szűrőn keresztül kicsöpögtetjük, legalább 2 órán át.

A spenótot is leszűrjük a levétől, miután kihűlt. Kézzel is alaposan nyomkodjuk ki, ne maradjon rajta lé. Tegyük tálba a kicsöpögtetett krémsajttal együtt. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, tojást, zúzott fokhagymát, sót, borsot, reszelt szerecsendiót. Keverjük össze, majd kézzel formáljunk belőle közepes méretű golyókat. Hempergessük meg lisztben, kissé lapítsuk el, végül forró olajban süssük pirosra. Az étel máris tálalható.

Afiyet olsun!

Fordította: Szegedi Ági / Türkinfo

Forrás: soframiz.de


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here