Kajakóma Isztambulban!

A 150 éves megszállás nem maradhatott válasz nélkül, így pár cimborámmal ellátogattunk Törökországba, és mindent megettünk, amit csak láttunk – ennek az igaz krónikája ez!

kezdokep_1

Isztambul már abból a szempontból is érdekes, hogy két kontinensen terül el, és mivel mi fapadoztunk, így rögtön az ázsiai oldalra érkeztünk, ahonnan komppal lehetett átkelni. Az első élmény itt ért, mivel kábé kétpercenként próbáltak teát, kávét, és minden létező dolgot ránk sózni, aminek ezen a ponton még erősen ellenálltunk.

kajakoma2

A szállásunk a Taksim tér környékén volt, így miután lemálháztunk, rögtön rá is mentünk egy jófajta döner kebabra rizzsel, hozzá pedig a hanyatló nyugat mételyét és ópiumát, a Koka Kolát (sic!) kortyoltuk.

kajakoma3kajakoma4

Amint az a képeken is látszik, az adag egyáltalán nem volt nagy, és a hozzávalók minőségén sem dobtuk el az agyunkat. A hús jelen esetben bárány volt, és teljesen korrekt, de ennyi, az ára mindenestül olyan 18 líra volt (egy török líra perpill 107 magyar forintot kóstál).

kajakoma5kajakoma6

Ezután csaptunk egy hevenyészett városnézést, felmásztunk a Galata toronyba, majd úgy döntöttünk, a nagy ijedtségre kéne inni valahol egy sört.

kajakoma7

Nos, a vallási kérdések miatt ez nem feltétlenül a legegyszerűbb dolog volt, de elővettük minden turista-érzékünket, és találtunk egy helyet, ahol legalább 10 buznyákért tudtunk inni egy háromdecis Efest – gratuláltunk is maguknak hozzá utána.

kajakoma8kajakoma9

Miután ezen túlvoltunk, a helyi kisboltban jól bevásároltunk csipszből és csokiból, majd (mivel itt sem volt sör, röhej), átmentünk egy másikba, ahol pedig a helyi Efes kínálat láttán estem eksztázisba (olyan 3-4 líra volt darabja, doboz, fél liter, más márka viszont nagyon nincs is), majd mindből vettünk legalább kettőt.

kajakoma10kajakoma11

A lakásba felérve gyorsan rájuk is gyújtottunk, osztályoztuk, méregettük őket, majd lecsapattuk egy otthonról hozott, jóféle literes Jamesonnal, mert a magyar az külföldön is úr. Azt hiszem az este ennyi izgalmas történt, utána focit néztünk, és annak a reményében nyugovóra tértünk, hogy éjszaka nem lesz semmilyen nagyobb lázadás.

Folytatás és eredeti>>>


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here