Kabaklı börek (Cukkinilepény) – Szegedi Ági

Hozzávalók:itthoni 1065

2 db közepes cukkini
3 db tojás
2 lap yufkatészta (ennek hiányában réteslap)
1 dl tej
1 pohár (2 dl-es) reszelt sajt
1 cs kapor
1 cs petrezselyem (elhagyható)
2-3 gerezd fokhagyma
Só, őrölt bors
Margarin a kenéshez

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat felverjük, a kaprot, petrezselymet felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A sütőt előmelegítjük kb. 170°-ra. A tepsit kikenjük margarinnal.

A tésztalapokat egyenként felcsavarjuk, majd vékony csíkokra felvágjuk. Kézzel széthúzogatjuk a tekercseket. A felvert tojáshoz adjuk a tejet, fokhagymát, kaprot, petrezselymet és a fűszereket, alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukkinit és a reszelt sajtot, végül beleforgatjuk a tésztacsíkokat is.

Egyenletesen elosztva a tepsibe öntjük, szép pirosra sütjük. Fokhagymás joghurtszósszal tálalhatjuk. A tepsi méretétől függően ízlésünknek megfelelően vastagabb, vagy vékonyabb lepényt készíthetünk. Köretként is, önálló fogásként is fogyaszthatjuk.itthoni 1060

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here