Gyors İmam bayıldı

imambayildi4-5 padlizsán 3-4 nagy, húsos paradicsom, vagy egy doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv 3-4 piros, vagy zöld kápia paprika, vagy hegyes, erős zöldpaprika 2 nagy fej vöröshagyma 5-6 nagy gerezd fokhagyma olívaolaj só

Magas falú tepsibe kevés olívaolajat locsolok. A csíkosan hámozott padlizsánt fél centi vastagon szeletelve beleterítem, rászeletelem a hagymát, a kicsumázott paprikát, megszórom a 3-4 darabra vágott fokhagymagerezdekkel, és ráöntöm a hámozott, kis kockákra vágott paradicsomot. Megsózom, meglocsolom olívaolajjal (bőven, de azért ne tocsogjon, csak kissé nedvesítse meg a zöldséget), és a tepsiben kézzel lazán összekeverem. Alufóliával letakarva forró sütőben fél óra alatt puhára párolódik, utána fólia nélkül kissé megpirítom (15′). Langyosan a legjobb, de hidegen is finom. Joghurtot, ayrant kínálok hozzá.

Canan


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here