Fűszeres, gránátalmaszirupos csirkemáj

Hozzávalók (2 adag)

25dkg csirkemáj, falatnyi darabokra vágva
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
¼ kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál füstölt paprika (opcionális)
frissen őrölt bors
1+1 evőkanál gránátalmaszirup
1 evőkanál kacsazsír
1 evőkanál mazsola (ha van, korinthoszi), beáztatva

Tálaláshoz:
2 tortilla, kissé megmelegítve
1 csokor petrezselyem
1 lilahagyma, vékonyra szeletelve
1 kávéskanál szumák

A csirkemájat megmossuk, és konyhai papírtörlővel teljesen szárazra itatjuk. Apró (kb. 2cm-es) darabokra vágjuk. Megszórjuk a római köménnyel, szegfűborssal és a fahéjjal, ha használunk, a füstölt paprikával, borsozzuk. Meglocsoljuk a gránátalmasziruppal, összekeverjük. Szárazon felhevítünk egy serpenyőt. Amikor forró, hozzáadjuk a kacsazsírt. Beletesszük a fűszeres csirkemájat, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, és erős lángon dobva-rázva, kb. oldalanként másfél-másfél percig sütjük, hogy kívül megpiruljon, de belül krémes, kissé rózsaszínű maradjon. Ekkor sózzuk. Azonnal a (mikróban, vagy vízgőz fölött megmelegített) tortillára halmozzuk. Mellé petrezselymet és vékonyra szeletelt lilahagymát kínálunk, amelyet megszórunk 1 kávéskanál szumákkal. A hagymás petrezselymet is a májra tesszük. Meglocsoljuk még 1 evőkanál gránátalmasziruppal, majd becsomagoljuk a tortillába.

Forrás: chiliesvanilia.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here