Tepsis kebap (Tepsi kebabı)

tepsi75 dkg puha, nem túl száraz marhahús darálva 2 fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma só, bors, esetleg őrölt római kömény 1 nagy csokor petrezselyem kis darab vaj vagy margarin 1-2 evőkanál paradicsompüré 1 csésze (kb. 1,5 dl) víz

A darált húshoz hozzáadom a finomra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és a fűszereket. Jól összekeverem, (de nem gyúrom!), és egy kivajazott tepsiben vékonyan elnyomkodom, úgy, hogy kis pereme is legyen. Ujjheggyel néhány helyen “megszurkálom”, és leöntöm 1-2 evőkanál paradicsompüré és egy csésze víz keverékével. Néhány vajdarabkát dobok rá, és forró sütőben megsütöm. Vigyázat, nagyon gyorsan megsül, nehogy kiszáradjon! Akkor jó, ha még van egy kevés leve. Rizzsel és salátával, vagy cacıkkal tálalom.

Canan


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here