Húsos bulgur piláv (Etli bulgur pilavı)

25 dkg puha marha, vagy borjúhús 25 dkg bulgur (búzatöret) 2 fej vöröshagyma 2 nagy, húsos paradicsom, vagy egy evőkanál paradicsompüré 2 evőkanál margarin só, bors 1 hegyes erős paprikabulgur-pilavi-tarifi-4

A kockára vágott húst a finomra vágott hagymával megpárolom a margarinban. Mikor a hús leve elpárolgott, hozzáadom a hámozott, felaprózott paradicsomot (vagy sűrítményt), kicsit pirítom, majd felöntöm vízzel (kb. 1-1,2 l), és kis lángon lefedve puhára főzöm. Hozzáadom a megmosott bulgurt, felforralom, és közepes lángon készre főzöm. Az utoló 10 percben hozzáadom a felkarikázott erős paprikát. Akkor kész, ha a bulgur felszívta az összes levet. Salátávak, cacıkkal, vagy savanyúsággal, és ayrannal tálalom

Canan


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here