Csicseriborsós piláf – nohutlu pilav

10 – 15 dkg csicsriborsó 4 kis török teás pohár SOS hosszú szemű rízs kb. 7 dkg vaj só, borsnohutlu_pilav_tarifi

A csicseriborsót áztatás után sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. – A rízst jó meleg, de nem forró vízben ½ – 1 órát áztatjuk, megmossuk és jól leszűrjük. – A vajat megolvasztjuk, felengedjük 7 teás pohár vízzel, majd ha forr, hozzáadjuk a rízst, sózzuk, kissé borsozzuk, s közepesnél nagyobb lángon addig főzzük, míg a rizs felett nem marad víz. Akkor a tetejére öntjük a csicseriborsót, tiszta konyharuhával, vagy papírtörölközővel lefedjük, s erre tesszük a fedőt, majd a lehető legkisebb lángon – gáztűzhelynél vaslapot tegyünk a tűzre, s arra helyezzük az edényt – 20 – 22 percig, a fedő felemelése nélkül puhára főzzük. A tűz elzárása után még legalább 10 – 15 percig hagyjuk lefedve az edényt. – tapasztalat szerint más rizzsel más a víz és a főzési idő aránya. Afiyet olsun!

Deniz


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here