2018. április 24.
Türkinfo Gasztro Ételreceptek

Ételreceptek

Ételreceptek

Gökkuşağı börek (Szivárványbörek) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 5 lap yufka tészta (török boltban kapható, ennek híján masszívabb réteslap) 1 db tojás 2 dl joghurt 1 dl étolaj1. töltelék: 10 dkg krémfehér sajt (beyaz peynir)2. töltelék: 30...

Simit

Aki járt már Törökországban, az tudja, hogy szinte mindenhol belebotlunk ebbe a nagyszerű péksüteménybe. Kínálják utcán, teázókban, szállodák reggeli péksüteményei között. Finom, kelt tésztás,...

Çiçek poğaça 2. (Virágpogácsa 2.) – Szegedi Ági

Ez alkalommal a virágpogácsa egyszerűbb, töltetlen változatát mutatom be. Ez a pogácsa praktikus felhasználási módja a maradék kelt tésztának, ha elfogyna a töltelék egy...

Kıymalı bezelye (Darált húsos zöldborsó) – Szegedi Ági

Hozzávalók:500 g darált hús 1 közepes fej vöröshagyma 2 db paradicsom 1 szál sárgarépa 2 db nagyobb burgonya 500 g zöldborsó (friss, vagy fagyasztott) 3 gerezd fokhagyma 1 ek paprikakrém (biber...

Pizza poğaça (Pizza pogácsa) – Szegedi Ági

Hozzávalók:5 pohár (2 dl-es) liszt 1 pohár langyos tej 1 pohár langyos víz 1 pohár étolaj 2,5 dkg élesztő 1 db tojás (a fehérje a tésztába, a sárgája a...

Çikolatalı revani (Csokoládés revani, vagyis grízes piskóta) – Szegedi Ági

Hozzávalók:4 db tojás 1 pohár (2 dl) kristálycukor 1 pohár búzadara 1 pohár joghurt 1 pohár étolaj 1 citrom reszelt héja 2 pohár liszt 1 cs. sütőpor 3 ek kakaóporA sziruphoz: 5 pohár...

Urfa usulü biber dolması (Töltött paprika urfai módon) – Szegedi Ági

A receptet egy kedves tanáromtól tanultam. Török óra előtt összedobtuk, szünetben már ehettük is az ínycsiklandó illatú paprikát. Muszáj volt otthon is kipróbálnom! Hozzávalók: 10-12 db...

Joghurtos padlizsánsaláta, ahogy a törökök adják

A kedvenc török gyorskajáldámban a búzakása és a joghurtos padlizsán ízlik a legjobban. A salátát le is koppintottam, mert olyan egyszerűnek tűnt, és az...

Fırında tavuklu patlıcan yemeği (Sütőben sült, csirkés padlizsán-egytálétel) – Szegedi Ági

Hozzávalók:400 g csirkemell 1 közepes fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 ek étolaj 1 ek sűrített paradicsom Só, őrölt pirospaprika, kakukkfű, őrölt bors3 db közepes padlizsán 3 db nagyobb burgonya Só Étolaj...

Saç kavurma (Tárcsán pirított hús) – Szegedi Ági

Ez az étel a kavurma paprikás-paradicsomos változata. Nevét arról a serpenyőről kapta, ami leginkább a nálunk sütésre használt tárcsára hasonlít (saç). A sütés lényege...