2022. június 25.

Érdekességek

Érdekességek

Török ízek: Pastırma (Pastrami)

Perzsa eredetű hústartósítási mód, ami pastrama (ejtsd: pásztrámá) nevű örmény / román változatában levegőn szárított, fűszeres húst jelent. Török változata a pastirma, az...

Ek-mek

Annyit mak-mekelnek a törökök, Mekk Mester elbújhatna mellettük. Jöjjön tehát a török kenyér, az ekmek. Az itteni változat általában 300 grammos kiszerelésben kapható, ropogós...

Török kávé – a vérbeli kávésoknak

Hozzávalók: víz, őrölt kávé, kockacukor. Elkészítés: Egy egyszerű, fém kávékiöntő edénybe tegyél annyi szem kockacukrot és teáskanál finomra őrölt kávét, ahány személynek készíted. Adj hozzá ugyanennyi – kis –...

Mantı, a török tortellini -Tédé blogja

Ami igaz az az igaz, nem csak török. És nem is tortellini. Mindenesetre a tortellinihez áll a legközelebb kinézetre és az egyik kedvencem a...

Kis török varázslat

Néhány extra finomságról még nem ejtettem szót, amelyeket a magyar gasztronómia abszolút nélkülöz, viszont Törökországban gyakori vendégek az asztalokon. Az egyik ilyen a gránátalmaszósz....

A tea mellett legtöbbet fogyasztott ital Törökországban a speciális elkészítési módot...

Török kávé A tea mellett talán a legnépszerűbb és legtöbbet fogyasztott ital Törökországban a speciális elkészítési módot igénylő "török kávé". Kis csészékben, melyek még...

Török konyha alapjai

A török konyha jellegzetes sokoldalúsága szemet gyönyörködtető látványával, formavilágával, az étkezések ünnepélyes atmoszférájával, egész életen át tartó gasztronómiai élményt jelent. A hagyományos ételek elkészítési...

Meze

A meze különféle előételek csoportja, melyeket akár főételként is lehet fogyasztani. Törökországban az éttermekben általában többféle mezét is felszolgálnak előételként, és érdekesség, hogy a...

Törökország ízei

Egészségvédő alapanyagok Bár tájegységenként más és más ételféleségek, főzési szokások terjedtek el, az egész térségre jellemző a bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztás. A növények közül...