2020. március 29.
Türkinfo Gasztro Érdekességek

Érdekességek

Érdekességek

A török gasztronómia 9 Instagram-sztárja

  A cikk szerzője – Aydan Üstkanat – maga is séf, ételfotós, ételstylist, gasztronómiai cikkek és könyvek írója és recept-szaktanácsadó. 11 éve ír gasztro témájú cikkeket...

Törökország legkedveltebb ételei… Az elsők között nem kap helyet sem a...

A TasteAtlas (Ízatlasz) gasztronómiai portál célja, hogy bemutassa az egyes nemzetek hagyományos receptjeit és legjobb éttermeit. Az oldal szerkesztői több mint 100 olyan török ételről...

6 város, 12 étterem – Gasztronómiai élmények Törökországban

Törökország bármely területén óriási a kínálat éttermekből: a hagyományos ízeket kínálóktól a kebabon és a neves séfek fogásain át a nemzetközi konyháig mindent kipróbálhatunk. Eligazodni...

Minden, amit a börekről tudni kell

A börek az egyik leghagyományosabb péksütemény, amely ma is nagy népszerűségnek örvend egész Törökországban. Használd a következő útmutatót, hogy megtudj mindent a börekről, valamint,...

15 édes hely Isztambulban

  Mindenkinek megvannak a kedvenc helyei és édességei. Ebben a cikkben 15 helyet mutatunk be, melyet mindenképpen érdemes meglátogatni egy-egy specialitása vagy jellegzetességei miatt. Cukrászda,...

A vani reggeli a turisták szemével

Vanban a reggeli akkora jelentőségű, hogy a főutcával párhuzamos utcák egyike az emberek közt a „Reggelizők utcája”-ként vált ismertté. A török reggeli különféle sajtokból, olívabogyóból,...

További tejtermékek

Nemrég végigvettük a törökországi sajtokat (utána meg elmentünk sajtot enni). De a boci nemcsak sajtot ad nekünk. Hanem a tejből sok minden más is készülhet....

„A kisvárosi lány, a házi tej és a joghurt esete” –...

Törökországi éveim hajnalán nagy lelkesedéssel kísérleteztem a joghurt otthoni elkészítésével, akkor ezzel a címmel osztottam meg veletek a tapasztalataimat. Egyrészt az motivált, hogy Törökország...

Miért mondják, hogy a kadayif Diyarbakırban az igazi?

Legalább háromféle különböző lisztet addig kell keverni vízzel, míg sűrű és tejszínű nem lesz. A keveréket 6-8 órán keresztül pihentetik, és csak a végén keverik...

Keşkek (Csirkehúsos egytálétel búzából) – Szegedi Ági

A keşkek egy hagyományos egytálétel, amely főtt tört búza és hús összedolgozásával készül. Többnyire csirkehúst főznek bele, de régiótól függően más húsokat (pl. bárány,...