2018. május 23.
Türkinfo Gasztro Érdekességek

Érdekességek

Érdekességek

Édesebb, mint a méz

Réges-régen Melita városa legendás gyümölcsös kertjeiről volt híres. Még a név, Melita, is finomnak hangzik. Ez volt a Kelet-Törökországban található Malatya régi neve is,...

Szakmája legidősebbjeinek egyike! Senki sem ismeri a titkát…

A tej, cukor, kosbor (orchideaféle) és édesgyökér felhasználásával készülő, 150 éves múlttal rendelkező görelei fagylaltot 65 éve készítő Fatma Avcı e szakma legidősebb mestereinek...

A színes-ízes török konyha

A török konyha népszerűsége egyszerűségében és hihetetlen változatosságában rejlik. A török gasztronómia égisze alá tartozik a Távol-Kelettől a Földközi-tenger vidékéig elő népek konyhája, a...

A hettiták 4 ezer éves ételei a konyhánkban

Végy fél kiló felkockázott bárányhúst és 10 deka kockára vágott állati zsiradékot, váltogatva húzd fel őket a nyársakra, majd parázs fölött süsd készre! Tálalás...

A cseresznye rejtett titkai

Ki ne szeretné a cseresznyét? A zamatos és friss cseresznye kétségkívül a legfinomabb a gyümölcsök közül. A világ minden táján öröm a cseresznyeszedés ideje....

Mit főztek a szakácsok Szulejmánnak?

A szultán palotájában nagy konyhát vezettek, közel 1000 szakács sürgött-forgott és készítette a finomabbnál-finomabb ételeket. A szultán ételeit külön helyiségben készítették, más konyhában főztek...

Török teázási szokások

Sokan úgy vélik, tévesen, hogy az angolok vezetik a teát kedvelő országok listáját. Meglepő, vagy nem meglepő módon, ez nem így van. Valójában a...

Şiş köfte (Nyárson sült fasírozott)

Hozzávalók:45 dkg darált bárányhús 1 fej vöröshagyma 4-5 szál friss koriander 2 gerezd fokhagyma ½ csokor petrezselyem Só, bors Római kömény SzegfűborsA bazlamához (keletlen lepényféle):0,5 kg liszt 1 ek sütőpor 0,5 kg joghurt Só VajA...

Mi micsoda a török gasztronómiában – hardaliye, a törökök „majdnem nemzeti...

Szinte mindenki ismeri Törökország két legnépszerűbb italát, a rakıt, azaz a török ánizspálinkát, és az ayran nevű joghurtitalt. Van azonban egy, a közelmúltig feledésbe...

„Sarma” agyagedényben: a tradicionális fogás egy kis csavarral

Az úgynevezett „yaprak sarma” Anatóliában, a Közel-Keleten, a Balkánon, és Közép-Európában is jelen van a helyi gasztronómiában. Az étel lényege, hogy darált hús, rizs...