2019. május 26.
Türkinfo Gasztro Érdekességek

Érdekességek

Érdekességek

További tejtermékek

Nemrég végigvettük a törökországi sajtokat (utána meg elmentünk sajtot enni). De a boci nemcsak sajtot ad nekünk. Hanem a tejből sok minden más is készülhet....

„A kisvárosi lány, a házi tej és a joghurt esete” –...

Törökországi éveim hajnalán nagy lelkesedéssel kísérleteztem a joghurt otthoni elkészítésével, akkor ezzel a címmel osztottam meg veletek a tapasztalataimat. Egyrészt az motivált, hogy Törökország...

Miért mondják, hogy a kadayif Diyarbakırban az igazi?

Legalább háromféle különböző lisztet addig kell keverni vízzel, míg sűrű és tejszínű nem lesz. A keveréket 6-8 órán keresztül pihentetik, és csak a végén keverik...

Keşkek (Csirkehúsos egytálétel búzából) – Szegedi Ági

A keşkek egy hagyományos egytálétel, amely főtt tört búza és hús összedolgozásával készül. Többnyire csirkehúst főznek bele, de régiótól függően más húsokat (pl. bárány,...

Osmanlı usülü tavuk külbastı (Oszmán sült csirke) – Szegedi Ági

A külbastı olyan sült húst jelent, amit régen fahasábok parazsán, vagy pedig forró hamuban sütöttek. Ma jellemzően roston sütik, majd egy serpenyőbe téve, nyakon...

Étkezési szokások és családi kapcsolatok Törökországban

A vacsora otthoni elfogyasztása kulcsfontosságú szerepet tölt be a családok életében – mutatta ki egy, a törökök étkezési szokásaival kapcsolatos kutatás. Az életmódban történő...

150 éves az iskender kebab

Egy viskószerű üzlet Bursa utcáinak egyikén… Márványasztalok, festetlen székek - hogy ne maradjon rajtuk zsírfolt és könnyen tisztíthatók legyenek. Egyesek munkásruhában, mások nyakkendőben. És...

A pekmez

Télen az egyik legjobb módja annak, hogy felkészítsük immunrendszerünket a hideg ellen, ha olyan egészséges ételeket eszünk, mint a „pekmez” (mustméz). Már a korai...

A törökök röviditalához olyan erősnek kell lennie, mint egy oroszlán

Jólesik a nyári melegben a dondurma, télen pedig egy rövid rakitól hevül fel a testünk. Ha megéhezünk, akkor jöhet egy kis hamsili pilav vagy...

Kavurma, vagyis pirított hús, az áldozati ünnep (Kurban Bayramı) legnépszerűbb fogása

A Kurban Bayramı, azaz a muszlimok áldozati ünnepe ugyanúgy szoros kapcsolatba hozható az étkezéssel, mint a Ramadán. Utóbbi idején az egész napos koplalást követően,...