2019. szeptember 19.
Türkinfo Gasztro Érdekességek

Érdekességek

Érdekességek

6 város, 12 étterem – Gasztronómiai élmények Törökországban

Törökország bármely területén óriási a kínálat éttermekből: a hagyományos ízeket kínálóktól a kebabon és a neves séfek fogásain át a nemzetközi konyháig mindent kipróbálhatunk. Eligazodni...

Minden, amit a börekről tudni kell

A börek az egyik leghagyományosabb péksütemény, amely ma is nagy népszerűségnek örvend egész Törökországban. Használd a következő útmutatót, hogy megtudj mindent a börekről, valamint,...

15 édes hely Isztambulban

  Mindenkinek megvannak a kedvenc helyei és édességei. Ebben a cikkben 15 helyet mutatunk be, melyet mindenképpen érdemes meglátogatni egy-egy specialitása vagy jellegzetességei miatt. Cukrászda,...

A vani reggeli a turisták szemével

Vanban a reggeli akkora jelentőségű, hogy a főutcával párhuzamos utcák egyike az emberek közt a „Reggelizők utcája”-ként vált ismertté. A török reggeli különféle sajtokból, olívabogyóból,...

További tejtermékek

Nemrég végigvettük a törökországi sajtokat (utána meg elmentünk sajtot enni). De a boci nemcsak sajtot ad nekünk. Hanem a tejből sok minden más is készülhet....

„A kisvárosi lány, a házi tej és a joghurt esete” –...

Törökországi éveim hajnalán nagy lelkesedéssel kísérleteztem a joghurt otthoni elkészítésével, akkor ezzel a címmel osztottam meg veletek a tapasztalataimat. Egyrészt az motivált, hogy Törökország...

Miért mondják, hogy a kadayif Diyarbakırban az igazi?

Legalább háromféle különböző lisztet addig kell keverni vízzel, míg sűrű és tejszínű nem lesz. A keveréket 6-8 órán keresztül pihentetik, és csak a végén keverik...

Keşkek (Csirkehúsos egytálétel búzából) – Szegedi Ági

A keşkek egy hagyományos egytálétel, amely főtt tört búza és hús összedolgozásával készül. Többnyire csirkehúst főznek bele, de régiótól függően más húsokat (pl. bárány,...

Osmanlı usülü tavuk külbastı (Oszmán sült csirke) – Szegedi Ági

A külbastı olyan sült húst jelent, amit régen fahasábok parazsán, vagy pedig forró hamuban sütöttek. Ma jellemzően roston sütik, majd egy serpenyőbe téve, nyakon...

Étkezési szokások és családi kapcsolatok Törökországban

A vacsora otthoni elfogyasztása kulcsfontosságú szerepet tölt be a családok életében – mutatta ki egy, a törökök étkezési szokásaival kapcsolatos kutatás. Az életmódban történő...