2018. november 20.
Türkinfo Gasztro Érdekességek

Érdekességek

Érdekességek

A törökök röviditalához olyan erősnek kell lennie, mint egy oroszlán

Jólesik a nyári melegben a dondurma, télen pedig egy rövid rakitól hevül fel a testünk. Ha megéhezünk, akkor jöhet egy kis hamsili pilav vagy...

Kavurma, vagyis pirított hús, az áldozati ünnep (Kurban Bayramı) legnépszerűbb fogása

A Kurban Bayramı, azaz a muszlimok áldozati ünnepe ugyanúgy szoros kapcsolatba hozható az étkezéssel, mint a Ramadán. Utóbbi idején az egész napos koplalást követően,...

Édesebb, mint a méz

Réges-régen Melita városa legendás gyümölcsös kertjeiről volt híres. Még a név, Melita, is finomnak hangzik. Ez volt a Kelet-Törökországban található Malatya régi neve is,...

Szakmája legidősebbjeinek egyike! Senki sem ismeri a titkát…

A tej, cukor, kosbor (orchideaféle) és édesgyökér felhasználásával készülő, 150 éves múlttal rendelkező görelei fagylaltot 65 éve készítő Fatma Avcı e szakma legidősebb mestereinek...

A színes-ízes török konyha

A török konyha népszerűsége egyszerűségében és hihetetlen változatosságában rejlik. A török gasztronómia égisze alá tartozik a Távol-Kelettől a Földközi-tenger vidékéig elő népek konyhája, a...

A hettiták 4 ezer éves ételei a konyhánkban

Végy fél kiló felkockázott bárányhúst és 10 deka kockára vágott állati zsiradékot, váltogatva húzd fel őket a nyársakra, majd parázs fölött süsd készre! Tálalás...

A cseresznye rejtett titkai

Ki ne szeretné a cseresznyét? A zamatos és friss cseresznye kétségkívül a legfinomabb a gyümölcsök közül. A világ minden táján öröm a cseresznyeszedés ideje....

Mit főztek a szakácsok Szulejmánnak?

A szultán palotájában nagy konyhát vezettek, közel 1000 szakács sürgött-forgott és készítette a finomabbnál-finomabb ételeket. A szultán ételeit külön helyiségben készítették, más konyhában főztek...

Török teázási szokások

Sokan úgy vélik, tévesen, hogy az angolok vezetik a teát kedvelő országok listáját. Meglepő, vagy nem meglepő módon, ez nem így van. Valójában a...

Şiş köfte (Nyárson sült fasírozott)

Hozzávalók: 45 dkg darált bárányhús 1 fej vöröshagyma 4-5 szál friss koriander 2 gerezd fokhagyma ½ csokor petrezselyem Só, bors Római kömény Szegfűbors A bazlamához (keletlen lepényféle): 0,5 kg liszt 1 ek sütőpor 0,5 kg joghurt Só Vaj A...