Erdei kebap (Orman kebabı)

orman-kebabi1/2 kg puha marhahús (pl. lapocka) 2 fej vöröshagyma 2 evőkanál margarin 2 nagy krumpli 2 szál sárgarépa 2 evőkanál paradicsompüré só, kakukkfű

A kockára vágott húst a margarinnal, és a nagyobb darabokra vágott (nyolcadolt) hagymákkal lábasba teszem, és addig pirítom közepes lángon, míg a hús leve el nem párolog. Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, felforralom, majd letakarva kis lángon 1-1 1/2 óráig párolom. Közben meghámozom és felkarikázom-felkockázom a répát és a krumplit. Először a répát, majd 10-15′ főzés után a kruplit is hozzáadom. Ha szükséges, a levét kevés vízzel pótolom, épp csak annyira, hogy a krumpli megfőhessen benne, de ne legyen híg! Belekeverem a paradicsompürét, megsózom, és megszórom szárított, esetleg friss kakukkfűvel. (Ezután már nem keverem, nehogy a burgonya szétessen!) Akkor kész, ha a krumpli is puhára főtt, és az ételnek sűrű leve van. Rizzsel, salátával kínálom.

Canan


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here