Egy falatnyi Törökország: 12 éves a győri Sultan

A Sultan Döner és Pizza idén már a 12. születésnapját ünnepli Győrben. sultan1

Nem véletlenül az egyik legkedveltebb nemzetközi ízeket kínáló étterem. A titka a tradíciókban és a minőségben rejlik. A visszaigazolást pedig a folyamatosan gyarapodó törzsvendégszám és az állandóság adja.

Tizenkét évvel ezelőtt volt az a nap, amikor egy házaspár úgy döntött, Győrben kell megpróbálniuk azt, amit már régóta forgattak a fejükben: egy ízig-vérig török ízeket kínáló éttermet nyitni a városban. A terveket és a lelkesedést tettek követték, így hamarosan megnyílt az első Sultan Döner és Pizza Győr egyik legforgalmasabb városrészében, Adyvárosban.

sultan2

A „fő fogás” természetesen a legtökéletesebb, legeredetibb török alapanyagokból készült török ételek, mint a döner kebab, a dürüm, a pide és a falafel. persze említhetnénk a tradicionális török édességeket is, hiszen a Sultanban nemcsak az elterjedt baklava kapható, hanem a különleges şöbiyet, şekerpare és a sütlaç, azaz a mennyeien finom sült tejberizs. Az igazi, semmi máshoz sem hasonlítható török kávé és tea is megtalálható az étlapon, így tényleg nem túlzás azt állítani, hogy Győrben a legigazibb török étterem egyértelműen a Sultan!sultan3

S hogy mivel nyerte el a vendégek töretlen bizalmát? Nos, azon túl, hogy tényleg a legvalóságosabb török ízeket hozta el a Rába partjára, az egyik legkiemelkedőbb minőséget is biztosítja, immár 12 éve. A legkiválóbb, hibátlan alapanyagokból dolgozik az étterem chéfje az eredeti török fűszerezést követve, hogy az igazi ízvilágot varázsolja bele azokba az ételekbe, amelyeket rendelnek. Mintha egy falat Törökországba harapna bele az ember, amikor a Sultan kebabját kóstolja. A hús fűszerezése, a zöldségek friss roppanása, a különleges szósz és a hamisíthatatlan fűszerek nemcsak ízorgiát, hanem egy képzeletbeli utazás élményét is nyújtják. Egy tengerparti napnyugta emlékét is könnyebb felidézni, ha közben érzékeinket a török ízek pezsdítik fel. A hatás nem varázslat, nem szemfényvesztés, hanem a gondosan kiválogatott, minőségi alapanyagok és a szakértő elkészítés összhangjából ered.

Folytatás és eredeti>>>


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here