Domates soslu bulgurlu pazı sarması (Bulguros mángoldtekercsek paradicsomszószban)

Hozzávalók: (6 személyre)

1 török teáspohár aprószemű (ince, vagy köftelik) bulgur
1 csokor mángoldlevél
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg kevéssé zsíros darálthús
1 ek sűrített paradicsom (domates salçası)
1/5 csokor petrezselyem
1/5 csokor friss menta
Só, bors
Őrölt piros paprika
Őrölt római kömény

A szószhoz:

4-5 db paradicsom, lereszelve
½ ek sűrített paradicsom (domates salçası)
1 török teáspohár forró víz
2 gerezd fokhagyma
½ török teáspohár napraforgó olaj
Só, bors

A napraforgóolajat forrósítsuk fel a szószhoz. Amint felforrósodott, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, reszelt paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd keverjük össze. Öntsünk rá egy pohár forró vizet. Sózzuk, borsozzuk.

Tegyük a bulgurt, a darált húst, az apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, fokhagymát, sűrített paradicsomot egy mély tálba, szórjuk rá a finomra vágott petrezselymet, mentát, fűszereket és a sót, majd alaposan gyúrjuk össze. Vágjuk le a mángoldlevelek szárát. Egy percre tegyük forrásban lévő vízbe, majd szűrőben alaposan csepegtessük le. A mángoldlevelekre a levágott száruk felőli oldalon tegyünk a töltelékből, kétoldalt hajtsuk rá, és tekerjük fel. Helyezzük a tekercseket a forrásban lévő szószba, tegyünk a tetejére egy kistányért, és takaréklángon főzzük készre. A szósszal együtt tegyük tálalótálba, úgy kínáljuk.

Afiyet olsun!

Fordította: Szegedi Ági / Türkinfo

Forrás: www.elele.com.tr


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here