Csirkemájas piláf – Tavuk cigerli pilav

Hozzávalók: 50 dkg rizs 8 dl tyúkhúsleves 20 dkg olaj vagy vaj 1 hagyma 1 paradicsom vagy 1 kanál paradicsompüré 2-3 csirkemáj 4 evőkanál koriander 2 evőkanál fenyőmag, só, esetleg kevés cukorCiğerli-İç-Pilav

A rizst a piláfhoz szokásos módon elkészítjük. Kevés olajban vagy vajban a májdarabokat megsütjük. Ellentétben a hússal, a máj sütését célszerű nem forró zsiradékban kezdeni, mert akkor kívül kérges, belül nyers marad. Az átsült májakat félretesszük. A hagymát a fenyőmaggal együtt pároljuk, míg enyhén barnást szint kapnak. Leöntjük tyúkhúslevessel és ízlés szerint esetleg felforraljuk. A lecsepegtetett rizst a korianderrel, sóval, kevés cukorral a lehámozott és feldarabolt paradicsommal vagy paradicsompürével összekeverjük, és a levesbe tesszük. Lefedjük és kis lángon tovább főzzük, egészen addig, amíg a rizs a folyadékot felszívta. Egészen kis lángon a májdarabokat hozzáadjuk, óvatosan megkeverjük, levesszük a tűzről, az edényre itatóspapírt, vagy papírszalvétát teszünk, majd erre helyezzük el a fedőt és hozzávetőlegesen fél órát gőzölődni hagyjuk.

0


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here