2db közepes tőkehalfilé
2 pohár zsemlemorzsa
1 csipet friss kakukkfű
1 csipet rozmaring
1 csipet tárkony
1 csokor spárga
10 db csicsóka
10db koktélparadicsom
1db citrom leve
Olívaolaj
Só, bors
A sütéshez:
Napraforgóolaj
Húzzuk le a spárga héját és sós vízben főzzük meg. A csicsókát hámozzuk meg, vékonyan szeleteljük fel (uborkagyalun le is gyalulhatjuk). A paradicsomokat vágjuk félbe, majd tegyük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a szeletelt csicsókát és a spárgát. Locsoljuk meg citromlével és olívaolajjal, hintsünk rá sót, borsot, forgassuk össze.
A zsemlemorzsába keverjük bele a felaprított fűszernövényeket. A halszeleteket bundázzuk be, végül bő, forró olajban süssük ropogósra. A spárgasalátával tálaljuk.
Afiyet olsun!
Fordította: Szegedi Ági / Türkinfo
Forrás: www.elele.com.tr