Ayran – török joghurtital

“Az ayran (ejtsd: ájrán) egy hagyományos török joghurtital. Enyhén sós, joghurtos italról van szó. Behűtve, nyáron, hihetetlenül kellemes, frissítő hatású ital! A nyári hőségben kiizzadt ásványi sókat is pótolja! Ha még nem kóstolta, mindenképp készítse el, nem fogja megbánni!” ayran

Elkészítési idő: 5 perc Hány dl-re szóljon a recept?: Hozzávalók (11 dl-re) 5252 g natúr joghurt (3%-os zsírtartalmú) 4848 g hideg víz 11 g jódozott tengeri só Elkészítés 1. Az összetevőket a turmixgépbe töltjük. Fontos! A sót pontosan mérjük ki! Ha kevés a só, nem elég karakteres az ayranunk, ha csak 1 grammal is több a só, élvezhetetlenül sós lesz az ital!

Részletek az eredeti oldalon


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here