AZ A38 HAJÓ BEMUTATJA: ALTIN GÜN

  Az univerzum ismert és ismeretlen részei közötti kapcsolatról már számos költő és filozófus írt, de már zenekar is van, amely képes ajtókat nyitni a kettő között. Ők a török népzenét pszichedéliával, harapós gitárokkal és billentyűkkel elegyítő Altin Gün, akik első magyarországi koncertjüket az A38 Hajón adták hatalmas sikerrel, s most visszatérnek egy combos vidám karneváli ráadásra.!

  Soraik között török, indonéz és holland zenészekkel indult útjára az amszterdami székhelyű Altin Gün, akik műfajteremtő dalaikat már sikerrel vitték végig a kontinensen, Nyugat-Európától egészen Isztambulig. Fő inspirációjuk a ’70-es évek modernizált török népzenéje, amit bátran vegyítenek saját koruk zenei hatásaival. Művészetük egy korábban sosem halott halmaz, melynek kiindulási alapja a saz, más nevén a baglama nevű török lant – ezt párosítják egy hagyományos beatzenekar hangszerparkjával, így létrehozva azt a földtől elrugaszkodott elegyet, ami hangzásuk védjegye a kezdetek óta.

  Munkájuk gyümölcse ezidáig két nagylemez – a 2019-es Gece és a 2018-as On –, melyekkel a jelen kontextusában folytatják a ’70-es évekbeli török elődeik művészetét; azokat olyan elemekkel megtoldva, hogy minden pszichedelikuszene-rajongó számára receptre lehetne felírni a dalaikat.

  2021. november 28., vasárnap 20:00, Akvárium NagyHall

  Forrás és videók, jegyárak:  www.a38.hu

  Kép forrása: www.a38.hu

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here