EL: A közel 80 percet emberhátrányban játszó Fradi ötgólos meccsen verte a török bajnokot

Forrás: www.wallpaperuse.com/downloaden/oxhxiw/

Eldar Civicet már a 16. percben kiállították, ám ez sem akadályozta meg a Ferencvárost abban, hogy győzelemmel kezdje a csoportkört.

Az Európa Liga-csoportkör első fordulójában a Ferencváros a török bajnok Trabzonsport látta vendégül a Groupama Arénában. Sztanyiszlav Csercseszov három helyen változtatott az Újpest elleni 6-0-s győzelemhez képest, Kovacevic helyét Knoester, Laidouni helyét Besic, Mercier helyét Tokmac vette át a kezdőben, míg a törököknél a nemrégiben igazolt uruguayi sztár, Maxi Gómez, a korábbi Barca-játékos, Marc Bartra, valamint az Újpesten is megfordult Enis Bardhi is az első perctől a pályán volt.

1. félidő
Már az első percekben mozgalmasan indult a mérkőzés, az ötödik percben vezetést szerzett a Fradi: Vécsei 30 méterre a kaputól emelte be a 16-oson belülre a védők mögé a labdát, amit Tokmac 5 méterről, kapásból a jobb alsóba lőtt, 1-0.

A 16. percben azonban nem örülhettek a hazai szurkolók, miután Civic csúnyán megtaposta Stryger Larsen bokáját, ezért a VAR segítségével kiállította a bosnyák védőt a játékvezető.

A következő perceket meg is nyomta a Trabzonspor, rövid időn belül háromszor is nagy védést kellett bemutatnia Dibusz Dénesnek, előbb Bakaszetas, majd Maxi Gómez két próbálkozásánál.

Ez pedig erőt adott a Fradinak ahhoz, hogy emberhátrányban sem adja fel a támadásokat, a 29. percben pedig meg is lett ennek az eredménye: Zachariassen megszerzett labdájával indított gyors kontrát az FTC, Besic passzolt ki balszélre Tokmacnak a labdát, aki keresztbe rúgta azt, a hosszún pedig érkezett Traoré és átpöccintette a kapus felett a labdát, 2-0.

A vendégeknek tíz minutummal később összejött a szépítés: Vécsei veszített labdát a középpályán, így négy a kettő ellen indulhatott meg a Trabzonspor: Bakaszetasz tette ki a jobbján érkező Maxi Gómeznek, aki 9 méterről átemelte a kifutó Dibuszt, 2-1.

Itt azonban még nem volt vége az első játékrésznek, a 44. percben ugyanis Zachariassen lőtte be középre a labdát a 16-oson belül, Bartra pedig kezezett, így 11-eshez jutott a Fradi. Tokmac magabiztosan a jobb alsóba gurított, a kapus a másik irányba ment el, 3-1.

A második félidő eseményei

Forrás: www.csakfoci.hu