Sympozium konferencia

A 2014-re meghirdetett I. világháborús megemlékezések sorozatába illő, két napos szimpóziumot rendeznek a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2014. november 3-5 között megrendezésre kerülő, két napos, az Osztrák-Magyar Monarchia és az Oszmán Birodalom közti katonai együttműködés témájában szervezett, „Nemzetközi szimpózium az első világháború kitörésének 100 éves évfordulója alkalmából” című szimpózium szervesen beleillik a 2014-re meghirdetett I. világháborús megemlékezések sorozatába.
A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE), a török Hacettepe Egyetem, az Atatürk Modern Történeti Intézet, az Atatürk Kutató Központ, valamint az Atatürk Nyelvi, Kulturális és Történeti Intézet közös szervezésben zajlik az esemény.
Konferencia helyszíne: KRE 1088 Budapest, Reviczky u. 4. Díszterem
A konferenciát ünnepi beszédével Dr. habil Kurucz György a KRE oktatási dékánhelyettese, Dr. Hóvári János Magyarország voltTörökországi Nagykövete, Prof. Dr. Adnen Sofuoglu az Atatürk Modern Történeti Intézet Igazgatója, Prof. Dr. Mehmet Ali, BEYHAN az Atatürk Kutató Központ Igazgatója, valamint Prof. Dr. Derya ÖRS, az Atatürk Nyelvi, Kulturális és Történeti Intézetének Igazgatója nyitja meg.
A megnyitót követően külön szekciókban, több mint 80 előadó részvételével hangzanak el előadások az osztrák-magyar és török haderő I. világháborús részvételének dokumentumai, az I. világháborút megelőző nemzetközi helyzet török és osztrák-magyar vonatkozásai, az I. világháború osztrák-magyar és török kapcsolati vonatkozásai, ill. a háború utáni helyzet közös történelmi keresztmetszete témákban, török, angol és magyar nyelven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here