Törökország: teljesült az álom, 38 év után újra bajnok a Trabzonspor

Forrás: www.wallpaperuse.com/downloaden/oxhxiw/

A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Süper Lig) a Trabzonspor négy fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a második Fenerbahcéval szemben, így 1984 után ismét bajnoki címet szerzett. A csapat – amelynek bajnoki reményeiről ősszel a Nemzeti Sport Online-on és a Képes Sportban is olvashattak – álmai teljesültek.

A Trabzonspor kiváló idényt tudhat maga mögött. Az első tizenöt bajnokiján veretlen maradt (ráadásul az előző idénnyel együtt összesen 27 meccsesre rúgott ez a sorozat), majd végig nagy előnnyel vezette a bajnokságot, amelyben a hátralevő három fordulóban már egy csapat sem érheti be.

Marek Hamsíkék a 35. fordulóban az Antalyaspor elleni 2–2-es döntetlennel tettek szert behozhatatlan előnyre. A klub háza táján ősszel készített riportunkból kiderül, a csapat vezetőedzője az idény előtt irodájának falára felszereltetett egy üres képkeretet, hogy az év végén a bajnokcsapat fotóját tehesse bele – Abdullah Avci nem sült fel az ötlettel, akár már ma este elhelyezheti a fotót.

TÖRÖK SÜPER LIG
35. FORDULÓ
Trabzonspor–Antalyaspor 2–2

Forrás: www.nemzetisport.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here