Törökország: német edző ülhet a válogatott kispadjára

Kép forrása: commons.wikimedia.org

Stefan Kuntz, az Európa bajnok német U21-es válogatott edzője kedden Isztambulba utazott, hogy tárgyaljon a török szövetséggel a válogatott irányításáról.

Törökország nagy reményeket fűzött a 2020-as Európa-bajnoksághoz Senol Günes vezetésével. A szurkolók korábbi kedvence játékosként tagja volt a 2002-es világbajnokságon bronzérmet szerző török csapatnak, de edzőként nem tudta megismételni korábbi sikereit. Törökország három vereséggel és csupán egyetlen rúgott góllal már a csoportkörben búcsúzott a kontinenstornától. A csúfos Eb-kudarc és a hollandoktól vb-selejtezőn elszenvedett 6–1-es vereség Senol Günes állásába került.

Günes utódja az a Stefan Kuntz lehet, aki mondhatni Eb-specialista. Játékosként tagja volt az 1996-os kontinensviadalon aranyérmes német csapatnak. Edzőként pedig 2017-ben és 2021-ben is felülhetett Európa trónjára az U21-es válogatott élén. Kuntz a Bild kérdésére válaszolva elismerte, valóban megkereste őt a török szövetség, és szívesen vágna bele ebbe az új kihívásba.

Forrás: www.nemzetisport.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here