Török rekordbajnokot vert a Vidi

Kép forrása: molfehervarfc.hu

“Kodro góljával 1-0-ra legyőztük a török rekordbajnokot
Csapatunk akár nagyobb arányban is nyerhetett volna a Galatasaray ellen, támadóink sok helyzetet alakítottak ki a 90 perc során.

Szerda este 19 órakor Hartbergben játszotta utolsó felkészülési mérkőzését csapatunk a jövő heti EKL-mérkőzés előtt (A Gabala SC ellen mérkőzésre érvényes jegyinformációkat itt olvashatjátok). Ellenfelünk a török rekordbajnok és korábbi UEFA-Kupa-győztes Galatasaray volt, melynek fanatikus szurkolói mintegy 1500-an látogattak ki a találkozóra, de fehérvári drukkerek is helyet foglaltak az osztrák élvonalban szereplő TSV Hartberg stadionjában. Vezetőedzőnk az alábbi felállásban küldte pályára csapatunkat: Kovács – Nego, Rus, Serafimov, Sabanov, Heister – Pinto, Fiola – Lednev, Petrjak – Kodro.

Szinte azonnal a kezdés után feljegyezhettük az első török helyzetet, Aktürkoğlu lőtt egy csel után 17 méterről kapu fölé. A 13. percben ismét Aktürkoğlu villant meg, nagy szóló végén lőtt kapura 13 méterről, de a lövés elakadt a blokkban. Az első Vidi-lehetőségre a 21. percig kellett várni, ekkor Lednev távoli szabadrúgása ment kapura, de nem okozott gondot a Galata hálóőrének a középre tartó lövés. Egy perccel később ismét a török együttes 7-ese előtt adódott ziccer, éles szögből leadott lövését Kovács vetődve védte.

A 24. minutumban aztán már komoly bravúrt is bemutatott Kovács Dani, egy szép török támadás végén Mohamed Mostafa került helyzetbe, közeli lövését kapusunk óriási bravúrral, lábbal védte. A 32. percben Serafimov szerzett labdát a középkörben, ebből a labdaszerzésből Fiola vezetett gyors kontrát, Petrjakot hozta játékba, aki bemutatott egy cselt befelé, majd a szélen felfutó Fiolának passzolt, ő egyből középre tette a labdát, amit Kodro közelről a kapuba juttatott – rendkívül szép Vidi-támadás volt, amelyet csatárunk higgadtan fejezett be góllal (1-0). A vezetésünk megfogta a Galatasarayt, amely a következő tíz percben nem igazán tudott mit kezdeni jól záró védelmünkkel, végül a 42. percben megtalálták a rést a pajzson a törökök: Akgün adott zseniális lyukpasszt Mohamed Mostafának, aki 8 méterről kapu mellé lőtt, így 1-0-ás Vidi-vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

További részletek

Forrás: nb1.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here