SZINTE TELJESEN VAKON IS VÉD A FOCIKAPUS

FORRÁS: ONUR KINAVLI/INSTAGRAM

A 38 éves, német-török állampolgárságú Onur Kinavli fiatal futballisták felkészítésével foglalkozik, de rendszeresen szerepel a német baden-würtenbergi amatőr bajnokságban, pedig egyik szemére egyáltalán nem lát, a másikra is körülbelül tíz százalékkal.

Kinavli egy súlyos betegségben szenved, de ha nem futballozhatna, már lehet, hogy meghalt volna – írja a Blikk.

Szakadó esőben, a stuttgarti TV Nellingen műfüves pályáján készült éppen. Repkedett a labdák után, kivédte, aztán készült az újabb lövésre. A 38 éves Onur Kinavli éppen a hétvégi amatőr bajnoki meccsére készült. Így fogadta a svájci Blick riporterét, akinek
csak annyit mondott zihálva: „A futball az életem”.

Csoda, hogy egyáltalán a pályán lehet, hiszen szinte teljesen vak. A bal szemére egyáltalán nem lát, a másikra is csak tíz százalékkal.
Ha szemüveget, vagy kontaktlencsét kapna, akkor körülbelül 38 százalékra javulna a látása, de mindkettő nagyon zavarná a védésben.

Kinavli az úgynevezett retinoschisis betegségben szenved. Az emberi szem egy ritka betegsége, ami az ideghártya (retina vagy recehártya) rétegeinek abnormális szétválásával jár, a retina belső kilenc rétegén belül. Nem azonos a retinaleválás néven ismert kórképpel.

Még iskolás korában diagnosztizálták. Hiába esett át három műtéten jelentősen nem sikerült javítani a látásán. Még látássérült iskolába is eltanácsolták, focizni meg többnyire nem engedték, leginkább a kispadon kapott helyet. Később úgy gondolta, hogy ragaszkodik a szerelméhez, a focihoz, így később saját klubot alapított Betonspor néven.

Folytatás

Forrás: www.origo.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here