Szalaiék simán elbukták a Galata elleni rangadót

Kép forrása: www.pikrepo.com

Az év második vasárnapján az első igazi rangadó várt Szalai Attilára, akinek csapata, a török bajnokságban második helyen álló Fenerbahce a bajnoki éllovas, ősi rivális Galatasarayt fogadta – ám ebben nem volt sok köszönet.

Már az első negyedóra végén érezni lehetett, hogy a labdát valamelyest kevesebbet birtokló vendégek a veszélyesebbek, akik csak a VAR miatt nem kerültek előnybe a 15. percben: Abdülkerim Bardakci gólját les miatt nem adta meg a játékvezető a videóbírós szobából érkező jelzés alapján.

Bő negyedórával később viszont egy szögletet követően már a VAR sem talált kivetnivalót a Galata góljában: Sergio Oliveira az ötös jobb sarkának közeléből leadott lövése a blokkolni igyekvő Szalai lába mellett vágódott a hosszú alsó sarokba.

A második félidőben a Fener cserékkel próbált újítani – sikertelenül –, míg a hajrára fordulva egy gyors kontra végén Kerem Aktürkoglu növelte a vendégek előnyét – s megint Szalai Attila volt az utolsó, kétségbeesve becsúszva menteni igyekvő védő.

Ráadásul a második gól után a hazaiak Irfan Kahveci kiállítása miatt emberhátrányba kerültek, s a pontot az i-re végül Mauro Icardi tette fel, amikor a hosszabbítás 10. percében kíméletlenül felvarrta a rövid felsőbe az ötös bal sarkától – ismét Szalai Attila volt az, aki próbált menteni, sikertelenül…

A Galatasaray előnye a tabellán győzelmével négy pontra nőtt a második Fenerbahcéval szemben.

TÖRÖK SÜPERLIG
18. FORDULÓ
Fenerbahce–Galatasaray 0–3
Fenerbahce: Szalai Attila végig a pályán volt.

Forrás: www.nemzetisport.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here