Szalai Attilát letámadták a Fenerbahce szurkolói, nem menekülhetett

Kép forrása: twitter.com

A Fenerbahce-szurkolóknak hála, minden hazai mérkőzésen katlanban érezheti magát Szalai Attila, akinek a nyári pihenő alatt is mindennap eszébe jutottak a Nemzetek Ligája-meccsek. Az angolok legyőzésének a török klub öltözőjében is volt visszhangja. A 24 éves, 27-szeres válogatott védővel a Nemzeti Sport készített interjút.

– Kedden Ausztriában, Grazban felkészülési mérkőzésen 3-0-ra legyőzték a Mol Fehérvárt. Ennyire sima összecsapásra számított?
– Mindkét csapat felkészülését jól szolgálta a találkozó, még akkor is, ha ilyenkor senki sincs csúcsformában, és elég megterhelő edzések után kell pályára lépni. Összességében jól futballoztunk. Jó érzés volt ismét találkozni a válogatott társakkal, ráadásul a Fehérvár szakmai stábjában is sok ismerős arcot láttam. Michael Boris vezetőedzőnek az U19-es és az U21-es magyar válogatottban is évekig voltam a játékosa, rajta kívül Preisinger Sándorral és Késedi Gáborral is hosszú ideig dolgoztunk együtt korábban.

– Csapata a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-selejtezővel kezdi el az idényt. Mit jelentene a BL-csoportkör elérése?
– A török bajnokság mellett a BL is nagyon fontos a klubnak, nagy álom válna valóra azzal, ha elérnénk a főtáblát. Ezért dolgozunk, ezért teszünk meg mindent a következő hetekben.

– A Fehérvár elleni felkészülési meccs előtt és után is láttuk, hogy imádják a szurkolók. Isztambulban ki tud egyáltalán menni az utcára anélkül, hogy azonnal közös fotót vagy aláírást kérjenek öntől?
– A szurkolóink fanatizmusát nehéz lenne szavakkal leírni, de ha valakit tényleg érdekel, nyugodtan látogasson el Isztambulba! Az összes hazai meccsünkön fantasztikus hangulatban futballozunk, igazi katlan az arénánk. A mostani, ausztriai edzőtáborozás alatt is több ezer Fenerbahce-drukker jött ki a meccseinkre, a múlt szombati, Partizan elleni felkészülési találkozón a grazi Merkur Arena egész hosszanti oldala megtelt, a szurkolók pedig végigénekelték a kilencven percet. Isztambulban valami hasonlót kell elképzelni, annyi különbséggel, hogy nem öt-hat-, hanem ötven-hatvanezer ember biztat minket.

Folytatás és videó

Forrás: magyarnemzet.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here