Szalai Attila és a Nagy Fal: A magyar védő teljesítményét is magasztalják a törökök

Kép forrása: en.wikipedia.org

Ismét elismerően írnak Törökországban a magyar válogatott védő teljesítményéről, a Fenerbahce kilenc éve nem kapott ilyen kevés gólt nyolc fordulót követően.

“A Fenerbahce Nagy Fala: Szalai és Kim jelenti a különbséget” – olvasható a Fotomac török portálon, ami kiemeli, hogy a Fenerbahce nyolc mérkőzést követően a török élvonal első helyén áll 19 ponttal, ez pedig elsősorban a védelem kimagasló teljesítményének köszönhető.

A honlap kiemeli, hogy az előző szezon felénél érkező Szalai Attila és a nyáron szerződtetett Kim Min-Jae összhangja repítette a sárga-kékeket a csúcsra, a két védő harmóniája az eredményekben is megmutatkozott.

A Fenerbahce nyolc mérkőzés alatt csupán 6 gólt kapott, ami a Hataysporral holtversenyben a legkevesebb a bajnokságban, ilyen kevésszer legutóbb a 2012/13-as szezonban találtak be a Fener hálójába az idény ezen szakaszánál.

Szalai Attilával kapcsolatban a portál megjegyzi, hogy a nyolc bajnokin 62 párharcból 37-et nyert meg, a levegőben pedig 33-ból 18-szor győzte le az ellenfeleit. A magyar válogatott védőről megjegyzik, nemcsak védekezésben, hanem támadásban is nagyot alkotott a mostani idényben, jól segítette az előrejátékot.

A dél-koreai védő, Kim Min-Jae 58 párharcból 44-et nyert meg, míg a légipárbajokat tekintve 33-ból 26-szor volt jobb az ellenfeleinél az általa lejátszott hét találkozón.

Forrás: www.csakfoci.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here