Röplabda: kikapott a törököktől a leányválogatott az U16-os Eb-n

Kép forrása: www.pikrepo.com

A magyar-szlovák közös rendezésű serdülő leány röplabda Európa-bajnokság negyedik játéknapján Nyíregyházán a magyar válogatott három játszmában kikapott a törököktől.

A csehek és a belgák legyőzése után a hétfői, harmadik csoportmérkőzésen Kőnig Gábor válogatottja 3:0-ra vereséget szenvedett a lengyelek ellen az U16-os leány Eb-n. A Nyíregyházán szereplő magyar csapat ezúttal a törökök ellen igyekezett visszatérni a győzelem útjára. A török alakulat a magyar együtteshez hasonló mérleggel vágott neki az ütközetnek, két diadal (a lengyelek és csehek ellen) mellett egy alkalommal kikaptak az oroszokkal szemben.

A mérkőzést egyértelműen a vendég csapat kezdte jobban, a nyitó szett első felében már 8:4-re is vezettek, és a különbséget a következőkben csak tovább növelték (16:6), a játszma végére ugyan a hazaiak is felvették a ritmust, ám ez már összességében későinek bizonyult az első felvonás kimenetlét illetően (25:17).

A nyíregyházi szurkolók biztatásának is köszönhetően a harmadik etapban szintén sokáig remekül tartotta magát a válogatott, de a végjátékban ez a szett is kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott le, és a fáradó magyar lányok hibáit kihasználva a törökök 25:18-al lezárták a mérkőzést.

A magyar válogatott a vereség után továbbra is a továbbjutást érő negyedik helyen áll a csoportjában.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ:
Nyíregyháza, Continental Aréna, 140 néző
Törökország – Magyarország 3:0 (17, 21, 18)
Jámbor 14, Kállai 2, Erőss 10, Botyánszki 7, Nagy S. 2, Vértes. Csere: Nánási, Bencze (liberók), Tóth S. 2, Fekete, Báder. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.
Magyarország hátralévő csoportmeccsei az Európa-bajnokságon:
07.15. (csütörtök) 17:30 Oroszország – Magyarország

Forrás: www.nemzetisport.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here