Őrült meccsen a föld alól kaparta ki a továbbjutást a Sopron Basket

Hiába hangsúlyozta a Sopron Basket, hogy a Hatay ellen le kell dobni a terhet magukról, 26 percig ez nem sikerült, és komolyan veszélyben volt a hazai győzelem és a továbbjutás a női kosárlabda Euroliga B-csoportjából. De aztán minden megfordult, 14 perc nagyszerű játékával a Sopron bent van Európa legjobb nyolc együttese között. Az viszont csak egy hét múlva dől el, hogy hányadik helyen megyünk tovább – ez lehet a 2. a 3. és a 4. is.

Az egy héttel ezelőtti kurszki csoda után abszolút győzelmi kényszerben lépett pályára a Sopron Basket a női kosárlabda Euroliga B-csoportjának 13. fordulójában. A török Hatay a két együttes tavaly decemberi találkozója óta alaposan meggyengült, mert a klub fizetési nehézségei miatt három kulcsembere elhagyta a Hatayt.

A negyeddöntőbe jutás szempontjából azonban nemcsak ez, hanem a jövő hét szerdai, rigai zárómeccs is különös jelentőséggel bírt. Csütörtök estére annyi dőlhetett csak el, hogy a soproni csapat győzelme esetén a 4. helyre lép fel, de innen is vezethet még feljebb az út, ám mindez már csak február 20-án, Lettországban derül ki. Most az volt a lényeg, hogy a Hatay ellen mindenképpen behúzza a győzelmet a Sopron.

Riquna Williams hármasával indult a buli, Dupree két büntetővel válaszolt (2-3.) Mindkét csapat keményen védekezett, majd Crvendakics szép hármassal egyenlített. 5-5 után Williams megint vágott egy triplát, a Sopron a szokásos ideges hazai pályát játszotta. Amikor a 6. percben a Hatay 12-7-re vezetett, a soproni edző időt kért, majd Roberto Iniguez előbb a cserezsámolyt rúgta szét, ezt követően a mágnestábláját vágta földhöz. A baszk edző pontosan olyan ideges volt, mint csapata.

Támadásban az időkérés után is akadozott a gépezet, a 8. percben a Hatay 16-7-re vezetett. Felsejlett a Salamanca elleni hazai meccs, egyszerűen érthetetlen, hogy a múlt heti kurszki álomjátékhoz képest mi történt a magyar bajnokkal. Iniguez Fegyverneky Zsófiát is a pályára küldte, a csapatkapitány jelenlététől várhattuk talán a megnyugvást. A sérüléséből lábadozó Fegyverneky beállása után azonnal kosarat dobott (11-16), amivel le is zárta a Sopron az első negyedet.

Gizem Basaran kosarával kezdődött a második negyed. A Hatay kellemetlen stílusban és a védekezését kőkeményen megszervezve küzdött. A 12. percben Turner hármasával 14-18, de a Sopron támadásban borzasztóan dobott. Éppen ezért kellett nagyon Crvendakics hármasa, amellyel két pontra közelítettük meg az ellenfelet (17-19). Fegyverneky kezéből előbb kivették a labdát, de aztán ő dobott egy hármast, majd egy kettest és 24-25 lett az állás. Elképesztő, amit a soproni kapitány ekkor művelt, miközben az indulatok is kezdtek elszabadulni.

Folytatás

Forrás: www.origo.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here