Negyedik helyen végzett a Sopron a női kosárlabda Euroligában

Kép forrása: www.pikrepo.com

A Sopron Basket fordulatos találkozón 64–58-ra kikapott a török Fenerbahcétól a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjének a vasárnapi bronzmérkőzésén, így negyedikként zárt.

A negyedik Final Fourjukban szereplő soproniak a pénteki elődöntőben remek első félidő után 72-61-re kikaptak a spanyol Salamancától, így a vasárnapi helyosztókon a bronzcsatában voltak érdekeltek a járványhelyzet miatt üres Volkswagen Arenában. A 13-szoros magyar bajnok számára rossz hírt volt, hogy az év védőjátékosává választott Gabby Williams sérülés miatt nem állt rendelkezésre.

A Fenerbahce az idény legjobbjává választott ukrán Alina Jagupova révén 9–1-gyel kezdett, Gáspár Dávid vezetőedző együttese nyolc perc alatt csak öt pontot hozott össze. A házigazdák már a nyitónegyedben 13 pontos előnyre tettek szert, ekkor az ex-soproni Kayla McBride is megvillant néhányszor.
089A4594 1

A folytatásban a negyedik török triplával 18 pontra nőtt a különbség, majd Czukor Dalma bedobta az első magyar hármast. Ettől mintha beindult volna a magyar gépezet, fokozatosan csökkent a távolság, miközben az olimpiai bronzéremes és Európa-bajnok szerb Jelena Brooks és az amerikai Briann January is elkapta a fonalat. A nagyszünetben már csak 36–31-re vezettek az isztambuliak.

Térfélcsere után a szerb Tina Krajisnik remeklésével két pontra olvadt a hátrány (40–42), és megmaradt a magyarok lendülete, akik nem hagyták a túloldalon kibontakozni Jagupovát. A 46–47-ről induló zárószakaszban a zöld-sárgáknak három labdájuk is volt ahhoz, hogy átvegyék a vezetést, de a törökök két hármassal lehűtötték a kedélyeket.

Gáspár Dávid időkérésekkel próbálta megfékezni a 0–10-es hazai rohamot, de négy perccel a vége előtt 49–59 állt az eredményjelzőn.

Egy 5–0-s sorozat újra visszahozta a soproni reményeket, de Jasmine Thomas triplája ismét az ellenfélnek kedvezett. A hajrá így már nem alakult szorosan, a magyarok remekül helytállva végül alulmaradtak a bronzcsatában.

Eredmény, bronzmérkőzés:
Fenerbahce (török)–Sopron Basket 64–58 (22–9, 14–22, 11–15, 17–12)
A magyar csapat pontszerzői: Brooks 21, Krajisnik 17, Walker 7, January 5, Fegyverneky 3, Czukor 3, Határ 2

A Sopron negyedik Final Fourjában – egy ezüst mellett – harmadszor küzdhetett a harmadik helyért, és ezúttal is kikapott.

Forrás: index.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here