Két ifjúsági olimpiai bajnokunk karanténba került Törökországban

Kép forrása: www.pikrepo.com

Rossz hír érkezett pénteken a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozatába tartozó, antalyai Grand Slam-versenyről: a törökországi viadalon pozitív koronavírustesztje miatt nem léphet tatamira Özbas Szofi, ráadásul szobatársa, Gercsák Szabina is karanténba kényszerült, így ma ő sem versenyezhet. A 19 éves Özbas Szofi 63 kilogrammban megnyerte a 2018-as, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, junior világ- és Európa-bajnok, U23-as Európa-bajnok, jelenleg pedig kvótát érő helyen áll a tokiói olimpiai kvalifikációs rangsorban. A múlt hét végén ötödik lett a Tbilisziben rendezett Grand Slam-versenyen.

A 24 éves Gercsák Szabina a 2014-es, nankingi ifjúsági olimpián lett aranyérmes 63 kilogrammban, az ifjúsági és a junior korosztályban egyaránt világ- és Európa-bajnok, a 70 kilogrammba lépve kétszeres U23-as Európa-bajnok lett, a felnőtt mezőnyben Eb-bronzérme van. Ő nem áll olimpiai kvótát érő helyen a súlycsoportjában, így nagyon fontos lett volna neki, hogy jó eredményt érjen el a török városban.

Antalyában a férfiaknál a 73 kilogrammban az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok, már negyvenéves Ungvári Miklós az első mérkőzésén a 16 közé jutásért kikapott kazah ellenfelétől, így kiesett. A ceglédi dzsúdós nem áll kvótát érő helyen, és egyre távolabb kerül a tokiói részvételtől. Öccse, a 32 esztendős Ungvári Attila viszont a 81 kg-ban bronzérmes lett – négy győzelemmel és egy vereséggel zárt –, a harmadik helyért éppen egyik nagy riválisát, a svéd Robin Paceket verte, s pályafutása tizenharmadik World Tour-érmével visszakerült a kvótások közé a pontversenyben.

Forrás: magyarnemzet.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here