Játékossors: Arda Turan hazatért, aláírt a Galatasarayhoz

Forrás: hu.m.wikipedia.org

A török élvonalbeli Galatasarayban folytatja a pályafutását Arda Turan, az Atlético Madrid és az FC Barcelona korábbi labdarúgója – jelentette be az isztambuli klub a hivatalos honlapján.

A Galatában nevelkedő 33 esztendős középpályás 2011-ben igazolt a török csapattól az Atlético Madridhoz. Arda Turan aztán 2015-ben öt évre szóló megállapodást kötött a Barcával, a szerződése idén járt le.

A katalánoknál nem alakult jól a sorsa, 2018 januárjában kölcsönbe a török Basaksehirhez került, amellyel idén bajnoki címet nyert.

Turan a közelmúltban nem a játékával hívta fel magára a figyelmet: 2019 szeptemberében többek között engedély nélküli fegyvertartás és szándékos testi sértés miatt elítélték, egy évvel korábban 16 mérkőzésre eltiltották, mert egy meccsen rátámadt az egyik partjelzőre.

A százszoros török válogatott futballista – aki a 2008-as Európa-bajnokságon elődöntős volt a nemzeti együttessel – spanyol csapataival összesen két bajnoki címet, három Király-kupát, Spanyol Szuperkupát, Európa-ligát és európai Szuperkupát nyert.

A 2019–2020-as idényben kilenc bajnoki találkozón lépett pályára az aranyérmes Basaksehirben, gólt nem szerzett. A török bajnok januárban felbontotta Turan kölcsönszerződését.

Forrás: www.nemzetisport.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here