Heavy metal-rajongó edző veheti át Szalaiék irányítását

Kép forrása: commons.wikimedia.org

Horvát lapértesülések szerint Slaven Bilic, a legutóbb a kínai Beijing Guoan vezetőedzője veheti át a Fenerbahce irányítását.

Néhány hét telt el Vitor Pereira menesztése óta, a Szalai Attilát foglalkoztató török Fenerbahce edzőkeresése tovább folytatódik. A hírek szerint továbbra is Joachim Löw, a német válogatott korábbi szövetségi kapitánya az elsőszámú kiszemelt. A sárga-kékek vezetősége állítólag még mindig Löw végleges döntésére vár.

A Germanijak című horvát lap szerint az isztambuli klub új vezetőedzője Slaven Bilic lesz. Az 53 éves edző nemrégiben hivatalosan is felbontotta szerződését a kínai szuperligában szereplő Beijing Guoannál, így szabadon igazolhatóvá vált. A lap szerint a Fener vezetőségi tagjai Kínába utaztak, hogy tárgyaljanak Biliccsel, amely után megállapodásra jutottak felek. A 19-szeres bajnokcsapat hamarosan bejelenti Bilic kinevezését, azonban egyelőre nem érkezett hivatalos közlemény a klubtól, amely megerősítené a megállapodás tényét.

– Ismerem magam, és tudom, hogyan reagálnék, ha egy olyan klub hívna, mint a Fenerbahce! Nehéz lenne visszautasítani. Egy ilyen lehetőség nem mindennap adódik, az isztambuli klubok óriásiak, és soha nem titkoltam, hogy Törökország egy fenomenális ország és az ottani időjárás, amit szeretek. Miután hónapokig család, rokonok és barátok nélkül voltam Kínában, vágytam egy kis kikapcsolódásra. Meg kell találni az egyensúlyt az életben, és bármennyire is hihetetlen, hogy most elfogadnám az ajánlatot, nem bánnám, ha legalább nyárig Horvátországban maradnék – mondta a germanijak.hr-nek Bilic, akit a lap a sanghaji járatra várva ért utol.

Bilic – aki az Iron Maiden zenekar nagy rajongója és műkedvelő zenész hírében áll – 2013 és 2015 között már dolgozott török élvonalban, akkor a városi rivális Besiktast irányította. Hazájában a Hajduk Split, Oroszországban a Lokomotiv Moszkva, majd Angliában a West Ham és a West Brom, valamint az Szaúd-Arábiában az Al-Ittihad edzője, illetve a horvát válogatott szövetségi kapitánya is volt.

Forrás: www.csakfoci.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here