Erős, de sebezhető ellenfél vár Isztambulban a Sopron Basketre

Viszontagságos utazás után érkezett meg Isztambulba a Sopron Basket női kosárlabda-csapata, hogy szerdán, magyar idő szerint 17.30-kor a listavezető Fenerbahce otthonában lépjen pályára az Euroliga 9. játéknapján. Nem a magyar bajnok ennek a meccsnek az esélyese, de feladni biztosan nem fogja a Sopron ezt a meccset sem.

Munkatársunk helyszíni jelentése Isztambulból.

Az Origo is beszámolt arról, hogy milyen nehézségek árán jutott el a török városba a Sopron Basket. Kedden reggel a Sabiha Göcken repülőtéren egy gép lecsúszott a kifutóról. A török hatóságok estig lezárták a repteret, ezért a Sopront szállító gép el sem jutott Bécsbe, hogy aztán a visszaúton a csapatot is magával hozza. A soproni vezetők gyors intézkedésének köszönhetően a 17 tagú küldöttségnek sikerült jegyet venni a Turkish Airlines délutáni gépére, amely azonban a hatalmas és futurisztikus Atatürk reptérre érkezett meg. A hatalmas esőben és viharos szélben nem volt egyszerű a landolás, de a pilóta parádésan oldotta meg ezt. Utána rendőri felvezetéssel egy óra alatt jutottunk át Ázsiába, a Fener csarnokához, mert Gáspár Dávid vezetőedző azonnal edzést vezényelt. “Ide belépni minden kosárlabdaedzőnek egyfajta megtiszteltetés” – mondta Gáspár, aki arra célzott, hogy a Fener férficsapata tényleg bevonult a legendák közé, nem véletlen építettek nekik egy akkora csarnokot, amekkorát. Igaz, a nők nem ott, hanem egy kisebb teremben játszanak, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

Ősszel a 2. fordulóban találkozott egymással a két csapat és akkor a Sopron 62-60-ra legyőzte a törököket egy hektikus, egylabdás meccsen. Az volt a magyarok második győzelme, mert az első körben idegenben nyertek a BLMA Montpellier otthonában. A parádés kezdés után a következő hat fordulóban viszont csak egyszer nyert a Sopron az olasz Schio ellen hazai pályán.

Most a kétszeres világbajnok Candice Dupree-vel megerősített Sopron lép fel Isztambulban. A hazai csapattól a minap távozott a spanyol Anna Cruz. Ez a két tény a magyar együttes számára kedvező, de ettől még nem Fegyvernekyék lesznek a találkozó esélyesei. A Sopron amúgy is rengeteg meccsel a háta mögött jött Törökországba. December 29-én, január 2-án és január 4-én is bajnokit játszottak a sárga-zöldek és a Cegléd, Csata, TF-MTK elleni összecsapásokat mind megnyerték. Ez azért volt nagyon fontos, hogy ne a “pihenésből” érkezzen Törökországba a magyar együttes, de a sikerélmény megszerzése sem másodlagos. A csoportállást elnézve a Sopronnak az 5. vagy a 6. helyet kellene megcéloznia, mert az a két helyezés az Európa Kupában további nemzetközi meccseket biztosítana Határéknak. Tovább álmodozni nem érdemes, két dolog miatt sem. Egyrészt ennek a csoportnak a negyedik helyezettje majd a verhetetlen Jekatyerinburggal játszik a negyeddöntőben. Másrészt, ennek a Sopronnak most tényleg nem a lehetetlen magasságokat kell megcéloznia, maradnia kell a realitás talaján.

Ami a Fenert illeti, ők a bajnokságban az Elazig csapatától kikaptak, ami azért kisebb meglepetés. Ez is azt mutatja, hogy bár nagyon erős ellenféllel szemben lép pályára a Sopron, feladni semmit sem kell.

A 17.30-kor kezdődő mérkőzésről az Origo a helyszínről számol be.

Forrás: www.origo.hu


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here