Edzősors: meglepő helyen lett tréner Andrea Pirlo

Fotó: twitter.com/karagumruk_sk

Miután 2021 nyarán, egy idényt követően menesztették a Juventus éléről Andrea Pirlót, a korábbi legendás olasz labdarúgó meglepő helyen kapott új állást: kinevezték a török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Fatih Karagümrük vezetőedzőjének – jelentette be új klubja a Twitteren.

Andrea Pirlo egyéves szerződést írt alá az isztambuliaknál, akik az előző idényben a húszcsapatos első osztály 8. helyén végeztek. A 43 éves olasz edző kedden tartja majd meg bemutatkozó sajtótájékoztatóját.

A Fatih Karagümrük hosszú múlttal, ám rövid élvonalbeli történelemmel rendelkezik: a klubot 1926-ban alapították, de eddig mindössze hét évet töltött az első ligában – abból is kettőt az elmúlt két esztendőben, miután a klubot megvásárolta Süleyman Hurda sportmenedzser.

Mivel a gárdának nincs erre alkalmas saját stadionja, bajnoki meccseit a 75 ezres Atatürk Olimpiai Stadionban rendezi. A mérkőzésekre az előző idényben átlagosan 601 szurkoló volt kíváncsi – ez a legalacsonyabb átlagnézőszám a ligában –, sőt olyan találkozó is akadt, amikor mindössze százan lézengtek az arénában, pedig az országban már nem voltak a járványhelyzet okozta nézőszám-korlátozások.

Forrás: www.nemzetisport.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here