Dudaszós triplával nyertek és lettek csoportgyőztesek a pécsi lányok!

Kép forrása: www.pikrepo.com

Az utolsó mérkőzését játszotta le az Európa Kupa csoportkörében az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, amely a török Hatay ellen kicsikart győzelemmel megszerezte az első helyet, és készülhet a folytatásra.

Az erőviszonyok alapján pécsi sikert ígért a csoportkör utolsó összecsapása, hiszen Kiss Virágék a kvartett első helyéért harcoltak, míg a törökök már nem lehettek jobbak harmadiknál. A hazaiaknál azonban többen is megbetegedtek az utóbbi napokban, ami nem sok jót ígért, igaz, a vendégeknél is akadtak jócskán hiányzók – végül csak hat játékossal küzdötték végig a meccset.

Ami minden volt, csak szép nem. Rengeteg hibával játszottak a pécsi lányok, akik a nagyszünetben 31-25-ös hátrányban voltak, de a harmadik negyed végére 48-44-re fordítottak. A törökök azonban nem adták fel, visszavették a vezetést, s már csak 6,8 másodperc volt hátra, amikor 61-63-at mutatott az eredményjelző. Innen szép nyerni, szokták mondani. Az NKA Universitas PEAC-nak pedig sikerült, mert Jovan Gorec időkérése után Sierra Calhoun bevágott egy triplát (addig hatból semmi volt a mérlege…), és ezzel kiharcolta a győzelmet csapatának.

Folytatás

Forrás: pecsaktual.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here