Beleszaladt a késbe a Falco Törökországban

Negyvenkilenc dobott ponttal nem lehet nyerni.

Besiktas Sompo Sigorta – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 74-49 (14-12, 19-15, 17-14, 24-8)

Bajnokok Ligája, D-csoport, 5. forduló Isztambul, Besiktas Akatlar Arena

Besiktas: Theodore 8, McKissic 20/6, Akpinar 10/6, Djurisic 4, Geyik 2. Csere: Gotcher 3/3, McAdoo 12, Yildizli 14/6, Al 1, Turgut -.

Falco: Váradi 2, Perl 6, Benke -, Washington 8/6, Lake 2. Csere: Filipovity 2, Curry 3/3, Reddic 21, Hooker 5/3.

Legutóbbi két hazai mérkőzését elveszítette a Besiktas, de arra korábban még soha nem volt példa a BL-ben, hogy zsinórban háromszor maradjanak alul Isztambulban. Ahová egyébként szép számmal érkeztek szombathelyi szurkolók is.

Ezúttal Lake kezdett az ujjsérüléssel bajlódó Reddic helyett a Falcóban. Váradi tette vissza Benke kimaradt triplakísérletét, majd Washington hármasával már öttel vezetett a magyar csapat az elején. Mindkét csapat jól védekezett, a hetedik percben először mutatott török előnyt a tábla (10-9). Sokat hibáztak a fekete mezesek, 6-9-ről 14-9 lett az állás, időt is kért Gasper Okorn. Hooker hármasa még belefért, Reddic kosara viszont már időn túli volt (14-12).

A folytatásban előbb feljött egyre a magyar bajnok, majd elmentek tízzel a hazaiak (25-15), a tizenötödik percben újabb időt kért Okorn. Mindkét oldalon sok volt az eladott labda. Perl vezérletével tapadt, és még lőtávon belül maradt a Falco, még úgy is, hogy a félidő végén Gotcher dudaszós triplája beakadt (33-27).

Másfél perc után Perl köszönt be először. A huszonnegyedik percben, 40-29-nél megint időt kért Okorn. Hiába, Hooker sportszerűtlen faultja után már 45-31 volt az állás. Perl azért megdobatta rendesen Reddic-et, 50-41-ről indult a záró felvonás. Semmi nem dőlt el.

Reddic kosarára Theodore válaszolt, egy darabig még tartotta a lépést a Falco. Aztán kezdett egyre fásultabbá, fáradtabbá válni. A végére teljesen szétesett a magyar bajnok, huszonötre nyílt az olló.

Továbbra is várat magára az első idegenbeli magyar győzelem a BL-ben, hiszen korábban a Szolnok mind a hét, a Falco pedig eddig mind a három mérkőzését elveszítette a határon túl.

Forrás: www.nyugat.hu


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here