A csúcsformában lévő Fenerbahcéhoz utazik a KSC Szekszárd

Kép forrása: www.pikrepo.com

Az eddigi legnehezebb mérkőzése előtt áll a női Euroligában az Atomerőmű KSC Szekszárd. Djokics Zseljko csapata szerdán a csúcsformába lendülő török Fenerbahce otthonában lép pályára.

A szekszárdiak kedden kora reggel kelnek útra Tolnából, hogy aztán kétórás repülőutat követően délután fél kettő felé landoljanak Isztambulban. Este egy átmozgató edzést vezényel a keretnek a szakmai stáb, majd szerdán egy kis taktikai eligazítás után magyar idő szerint este öt órakor következik a mérkőzés.

Studer Ágneséknek kifejezetten jó emlékeik vannak a Fenerrel kapcsolatban, hiszen ősszel emlékezetes meccsen, kétszeri hosszabbítást követően 103–101-re legyőzték a legutóbbi kiírás döntősét.

Azóta azonban sok minden megváltozott, a törökök szenzációs formába lendültek, s zsinórban hat győzelmet aratva már vezetik a csoportot, legutóbb a lengyel Polkowicét lépték le 111–61-re. A szekszárdi meccsen hiányzó belga Emma Meesseman és az ukrán Alina Jagupova már felépült és remekül teljesítenek, pluszban pedig leigazolták a törökök az amerikai Breanna Stewartot és a német Satou Sabally-t.

Az erőviszonyokat felesleges ecsetelni, még úgy is, hogy a Fener a hétvégi bajnokiján kikapott a Mersintől (68–77), de abból a találkozóból kár messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a török ligában csak három légióst lehet szerepeltetni. Nekünk annyiból öröm, hogy a Mersinben remekelt a korábbi KSC-játékos, Dewanna Bonner, aki 19 pontot, 5 lepattanót és 2 gólpasszt ért el.

Folytatás

Forrás: www.teol.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here