XX. Duna Karnevál, török táncegyüttesek vendégszereplésével

Borváros - Törökország, Ekin Táncegyüttes 4-1A XX. Duna Karnevál több programján is fellép az Égei Egyetem Népzenei Konzervatóriumának EKIN Táncegyüttese.

A 3,5 millió lakosú İzmir, ókori görög nevén Szmirna, Törökország harmadik legnagyobb városa és Isztambul után a második legnagyobb a kikötője.

Az együttes 1989-ben alakult a török néptánc hagyományok megőrzése érdekében. A tagok mindnyájan az egyetem Török Néptánc és Népzenei Szakán tanulnak, ill. tanítanak.

Repertoárjuk felöleli az anatóliai, balkán és ázsiai török dialektusokat. A hagyományos török tánckincs igen változatos, tükrözve az ősidőkre visszamenő regionális különbségeket, kulturális behatásokat. Gazdag forma, mozgás és szimbolikus mimikai világa egyedülállóvá teszi.

A máig élő több mint kétezer tánctípusból az együttes egy érdekes panorámát mutat be Magyarországon. Észak-kelet anatóliai Gavalli táncokat, bursai és konyai kanalas táncokat, Dél-kelet Törökországból az Antep, és a Fekete-tenger vidékéről származó Artvin, Trabzon és Giresun táncokat.Borváros - Törökország Ekin Táncegyüttes 2

A kosztümjeik egyedi kézimunkák eredeti antik kiegészítőkkel.

Az együttes többször nyerte el nemzetközi szakmai zsűri legmagasabb kitüntetését.

Művészeti vezető: Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, az Égei Egyetem Török Zenei Konzervatóriumának vezetője

Magyarországra utazásukat a Yunus Emre Török Kulturális Központ támogatta.

A XX. DUNA KARNEVÁL PROGRAMJAI

Duna Karnevál 2015 Hirlevel-page-001Duna Karnevál 2015 Hirlevel-page-002DK Gálák 2-page-001 duna_szoro_erkel-page-001 duna_szoro_gala-page-001duna_szoro_vigado-page-001


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here