Ünnepeljük együtt a Király Fürdő 450 éves születésnapját!

bgyh(5)Gondoltad volna, hogy a budapesti Fő utcában megbúvó török kori Király Fürdő idén 450 éves? Egyszerre hihetetlen és lenyűgöző! A történelem egy darabja a lábunk előtt, mely mellett nap, mint nap elhaladunk. Repülj vissza a múltba és fedezd fel a történelem egy mozaikját! Ha részese szeretnél lennél az ünnepeknek, a fürdő különleges programokkal vár augusztus 24. és 30. között.

A Király Fürdő építését a török Arszlán pasa kezdte meg 1565-ben azért, hogy a városfalon belül is legyen ostrom idején védett közelségben lévő fürdő. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították, eredetileg vörösfenyőből készített vízvezetékekkel. A patinás fürdő egyike ritka török kori relikviáinknak, amely jelenleg mint műemlék, eredeti pompájában tárja elénk a korai oszmán fürdőkultúrát.

Az ünnepi hét során számos kulturális és gasztronómiai program várja az érdeklődőket. Többek között fellép Szőke Mirjam hastáncos 2011 Príma különdíjas művésze, a Miss Bellydance Hungary királynője és a Midnight Diamonds. A Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület török kori bemutatója izgalmas időutazás keretében, korhű környezetben mutatja be a török kori életet Magyarországon.

A cikk folytatása>>>>

hir24.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here