Ünnepeld az életet a jógafesztiválon

A Didim nyaralóvárosához közeli Akbükben megrendezett jógafesztivál a világon az egyetlen, amelyet minden hónapban megtartanak. Az e havi programra július 5 –e és 10 -e között kerül sor.

A külföldről és Törökörszágból érkező érdeklődőkre  jógával, sporttal és szórakozással teli vakációs program vár, ahol minden az egészséges életmódról szól. A fesztivál ideje alatt a jóga kedvelői  24 jógaórán vehetnek majd részt.

A jóga az a sport, amely minden korosztály számára hatásos, egyesíti a testet a lelket és az elmét. A jógafesztivál célja az, hogy a különböző kultúrájú jógaimádók  együtt ünnepelhessék az életet és az összetartozást.

joga-1

A  24 jóga órán kívül lesznek órák, ahol a csakrákkal, a légzéssel és a bioenergiával  foglalkoznak majd. Sor kerül csoportos meditációra és relaxációra is. Az oktatók megtanítják hogyan lehet kapcsolatot teremteni a Napból jövő energiával,  továbbá azt, hogy hogyan lehet lefogyni a jóga segítségével. A jelenlevők számára interaktív előadásokat  és  spirituális filmek vetítését is betervezték.

A fesztivál a Nemzetközi Jóga Szövetség elnökének,  Akif Manafnak a vezetésével történik. Megragadva az alkalmat megünneplik a világ első és egyetlen jóga magazinjának, a Yoga Academy Journal megjelenésének a 4. évfordulóját is.

A résztvevők gyönyörködhetnek majd  Didim páratlan természeti szépségében és történelmi örökségében, illetve a Jóga Tüze Táncegyüttes nagyszerű előadásában.

joga-2

Mi a célja a tradicionális jóga rendszerének?

Az Egészségügyi Világszervezet elgondolása szerint a jóga rendszeres gyakorlása  megóvja szervezetünket a negatív behatásoktól és inspirál a dolgok pozitív oldalának meglátására és annak megélésére. Rohanó világunkban megélt stresz feloldására és a depresszió kezelésére, a testi-lelki egészség megőrzésére nagyon hatékony.

Többnyire Törökországról a nyaralás, a vásárlás jut eszünkbe, holott nagyszerű nemzetközi programok, koncertek, fesztiválok adnak lehetőséget arra, hogy más oldaláról is megismerhessük ezt az oszágot és közben barátságok is szőhetünk a világból idesereglő, hasonló gondolkodású emberekkel.

joga-3

Betty Gün – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here