Török kávé és várostrom is lesz a Tatai Patarán

Május 31-től június 2-ig tart a Tatai Patara, ami nem más, mint egy családi programokkal jól megpakolt Török kori Történelmi Fesztivál.

A helyszín Tata, illetve a Tatai Vár, ahol három napig tartanak a koncertek, bemutatók és gyerekprogramok. Május 31-én, pénteken indítják a programokat. Lesz virtuspróba, vásárnyitás, „Deák Patara” és Honvédelmi Nap, megnyílik a borudvar, este pedig táncházzal és fáklyás felvonulással zárják a napot.

Hétvégén pedig beindul az igazi haddelhadd. Mindkét napon reggel 9.00-kor a Kastély téren nyilvános haditanácsot tartanak, majd zúdulnak a programok. Lesznek hadi bemutatók és kézműves foglalkozások, tárlatvezetés a várban, bábelőadások és mesék a kicsiknek, ősi hangszer bemutató, táncház és tánctanítás.

„Mesél a kelet” címmel lesz egy török részleg is, ahol török bazárban lehet török teát és kávét kóstolni, lesz török árnyjáték karagöz bábokkal, Mangala játék tanítás, tánctanulás, Nev nádsíp koncert és Baglama zene.

A gyerekek fa körhintán pöröghetnek és fajátékokkal játszhatnak, a nagyok íjászbemutatón vehetnek részt. Plusz lesznek még lovasbemutatók, színi előadás, interaktív vásári bemutató és természetesen várostrom is. A pontos kezdések és a részletes programok mind megtalálhatóak az esemény honlapján.

Forrás: www.travelo.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here