Török és francia rangadót követhetünk a hétvégén

December első napjaiban Európa-szerte teljes fordulókat rendeznek a nemzeti bajnokságokban. A topligák közül ezúttal Törökországra és Franciaországra lesz érdemes megkülönböztetett figyelmet fordítani.

Törökországban a hétvégén rendezik a két veretlen csapat rangadóját. Ezen a Cukorova látja vendégül a Hatay alakulatát. A Cukorova ugyan a szezon elején nem tudott felkerülni az Euroliga főtáblájára. Azóta viszont nem találtak legyőzőre sem a bajnokságban, sem az Európa Kupában. A nemzetközi porodon már biztosították helyüket a rájátszásban. A Iagupova, Ndour, Mestdagh trió által fémjelzett keretük jó hazai teljesítményekkel egészül ki. Kiváló formába kerültek, így saját pályájukon akár favoritnak is tekinthetőek a Hatay ellen. Azon Hatay ellen, akik múlt héten a Fenerbahce-t verték és csütörtökön az Olympiacos ellen is szervezett, eredményes játékot mutattak. Náluk Hind Ben Abdelkader és Glory Johnson fut extra őszt eddig.

A további török meccseket tekintve a címvédő Fenerbahce és a Mersin találkozója is rangadónak tekinthető. A kurszki túra után nem életbiztosítás ez a párosítás a címvédőnek, melynek már így is két veresége van. Krivacevic Tijana csapata a Botas pedig az Izmit vendége lesz, nekik kötelező a győzelem.

A többi topligát tekintve még Franciaországban követhetünk nagyobb rangadót. Az Euroligában és a bajnokságban is botladozó Villeneuve d’Ascq a Lattes Montpllier-t fogadja. A jelentősen megerősített Montpllier 5/1-es mutatóval áll a bajnokságban, az Európa Kupában pedig veretlen. Az előbbiekben kiemelt török Cukorova mellett a sorozat legerősebb gárdájának tekinthetőek. Érdekes lesz figyelni, hogy egy közvetlen rivális otthonában mire mennek. Oroszországban a három Euroliga csapat kötelező győzelem előtt áll. A címvédő Jekatyerinburg a tabella negyedik helyezettjéhez, a jó szerkezetű és minőségi játékosokat foglalkoztató Krasznojarszkhoz látogat. Az Orenburg az MBA Moszkvát fogadja, a Dinamo Kurszk pedig a Szpartak Moszkvát.

Folytatás

Forrás: www,wbasket.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here