PesText 2019: Borders and Bridges Nemzetközi Irodalmi Fesztivál Budapest 2019. szeptember 24 – 28.

Új irodalmi fesztivál indul Budapesten PesText néven. A fesztivál Magyarországra invitálja a külföldi szerzőket és ezzel a magyar szerzőknek kapcsolatteremtésre ad lehetőséget. Első évben főleg a V4 országai kerülnek a központba, de érkeznek írók Izraelből, Törökországból, Horvátországból, Szerbiából, Észak-Macedóniából és Ausztriából is.

Három helyszíne lesz: a PIM, a Lumen és az A38 hajó.

Irodalom és műfordítás nélkül nem csak a könyvespolcunk, de az életünk is sokkal szegényebb lenne. Szeptember 24. és 28. között ezért a PesText elhozza a világirodalmat Budapestre egy olyan fesztivál keretében, amely túllép a megszokott korlátokon.

A fesztivál idei, „Borders and Bridges” szlogenjének megfelelően a nemzetközi kitekintés fókuszába a visegrádi országok irodalma kerül. Emellett nagy szerepet szánunk azoknak a magyar származású íróknak, műfordítóknak, kutatóknak, akik külföldön alkotva szereztek nemzetközi hírnevet.

Az ötnapos fesztivál központi helyszíne a Petőfi Irodalmi Múzeum, melynek udvarán a beltéri programokat esténként irodalmi piknik követi.

Az irodalmi programokon túl kiállítások, koncertek és szabadtéri összművészeti produkciókkal várjuk az érdeklődőket. A kísérőprogramok között illusztrációs kiállítás, szerzői jogi konferencia, műfordító műhely és fanzinkészítő workshop is szerepel.

Helyszínek és programok: pestextfestival.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here