Pénzváltó Nikolett: A török-orosz viszony az ukrajnai háború árnyékában

Kép forrása: faccebook

Figyelem! Az előadáson Ön előzetes regisztrációval tud részt venni, azaz Gmail-címe megadásával legkésőbb az előadás előtti napig meghívót kell kérnie az MTBT e-mail címén: magyar.torok.barati.tarsasag@gmail.com.

Az 1989-ben alapított Magyar―Török Baráti Társaság közhasznú egyesület szívesen látja Önt következő nyilvános, ingyenes online rendezvényén, amelyen Pénzváltó Nikolett, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének kutatója, a Migrációkutató Intézet kutatási vezetője, egyesületünk tagja tart előadást “A török-orosz viszony az ukrajnai háború árnyékában” címmel.

“Törökország szerepének értelmezése az orosz–ukrán háború kapcsán az utóbbi hónapokban sokakban kérdéseket vetett fel. Ankara nem csatlakozott az Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankciókhoz, amivel lehetővé tette azok egy részének kikerülését. Ezzel egy időben azonban retorikájában számos alkalommal kiállt Ukrajna területi integritása mellett, valamint nem hagyott fel a Bayraktar TB2-es drónok szállításával sem az ukrán haderőnek. A török–orosz kapcsolattal összefüggésben az utóbbi években hasonlóan ellentmondásos információkkal találkozhattunk. A kommentárok egy része a két történelmi vetélytárs közvetlen katonai összeütközésének elkerülhetetlenségét vizionálta egymást átfedő érdekszférájukban, míg egy másik részük egy magát a Nyugattal szemben definiáló török-orosz stratégiai szövetség létrejöttének veszélyére figyelmeztetett. Hogy is van ez? Most akkor kinek az oldalán áll Törökország? És hogyan célszerű értelmeznünk a török külpolitikát? Az előadás többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a jelenleg is zajló ukrajnai háborútól indulva, majd elhelyezve az ennek kapcsán tanúsított török magatartást a tágabb török–orosz viszony, valamint a török külpolitika kontextusában.”

Az előadás és az azt követő beszélgetés 2022. október 24-én, hétfőn 19:00 órakor – pontosan! – kezdődik és kb. másfél óráig tart.
Az előadást az ingyenes Google Meet videókonferencia alkalmazás használatával bonyolítjuk le, amelyet Ön akkor vehet igénybe, ha előzőleg belépett Google-fiókjába. A Google Meet beállításaihoz szükség szerint legyen szíves elolvasni az alkalmazás magyar nyelvű súgóját: https://support.google.com/meet/?hl=hu

Kérjük, ha teheti, támogassa egyesületünket! Bankkártyával egyszerűen befizetheti adományát honlapunkon.

Ha egyesületünk rendes vagy pártoló tagja szeretne lenni, töltse ki és küldje el a magyar.torok.barati.tarsasag@gmail.com címre a honlapunkon található űrlapot: https://magyar-torok-barati-tarsasag.com/…/belepesi…

Köszönjük érdeklődését és támogatását!

Szabó István ny. nagykövet, az egyesület elnöke

Forrás: facebook


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here