Kövecsi-Oláh Péter: Törökország 1908-1950. (online MTBT-rendezvény)

Kép forrása: facebook

Az előadáson való részvételhez előzetesen belépési linket kell kérni az MTBT e-mail címén!

magyar.torok.barati.tarsasag@gmail.com

A Magyar―Török Baráti Társaság közhasznú egyesület szívesen lát minden érdeklődőt következő nyilvános, ingyenes online rendezvényén, amelyen Kövecsi-Oláh Péter, történész, turkológus, egyesületünk tagja tart előadást “Törökország 1908 – 1950” címmel.

Az előadás időpontja 2023. február 21., kedd, 18:30 – 20:00 óra.

“1908 és 1950 között a mai Törökország területén óriási változások mentek végbe. A területi változások mellett a szultanátusból köztársaság, a kezdeti egypártrendszerből többpártrendszer jött létre. A török társadalom és Anatólia népei mintegy 40 év leforgása alatt olyan mértékű modernizálódást tapasztalhattak, ami máig áthatja az ország politikai, gazdasági és társadalmi berendezkedését.

A felülről irányított és erős kontroll alatt tartott változások ugyanakkor vallási, etnikai és szociális értelemben is feszültségekhez is vezettek. Az előadás igyekszik szemügyre venni a szóban forgó, turbulens időszak legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit, illetve azok társadalomra és régióra gyakorolt hatását.”

Kövecsi-Oláh Péter kutatási területe a XX. századi Törökország és a magyar-török kapcsolatok. Doktori disszertációját, amelynek témája “Török-magyar diplomáciai kapcsolatok a két világháború között (1920-1945)”, teljes terjedelmében olvashatja a következő linken: https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/40630
Az előadást az ingyenes Google Meet videókonferencia alkalmazás használatával bonyolítjuk le. A Google Meet beállításaihoz szükség szerint legyen szíves elolvasni az alkalmazás magyar nyelvű súgóját.

Kérjük, ha teheti, támogassa egyesületünket! Bankkártyával egyszerűen befizetheti adományát honlapunkon.

Ha egyesületünk rendes vagy pártoló tagja szeretne lenni, töltse ki és küldje el a magyar.torok.barati.tarsasag@gmail.com címre a honlapunkon található űrlapot.

Forrás: facebook


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here