Idén is izgalmas zenekarok lépnek majd fel a Bánkitó Fesztiválon

Kép forrása: 24.hu

Július 16-án a Tószínpadon még két olyan előadó is bemutatkozik, akik korábban nem léptek még fel a fesztiválon, így felejthetetlen török bulival mutatkozik majd be az anatóliai rockot játszó Nasip Kismet, a színpadot pedig a hazai szcéna legsötétebb elektronikáját játszó Superflake zárja majd.

Megérkeztek az első nevek.
2022-ben is izgalmas alternatív zenekarok érkeznek majd a nógrádi Bánki-tó partjára, ahol 2009 óta idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Bánkitó Fesztivált.

A július 13-17. közti napok pontos programja egyelőre még nem ismert, a szervezők néhány zenekarnevet azonban már közzétettek: biztosan érkezik például a szaharai rock a járványidőszak alatt befutott új óriása, a tuareg Mdou Moctar, akinek tavalyi lemeze, a női egyenjogúság mellett, illetve Nyugat-Afrika kizsákmányolása ellen szót emelő Afrique Victim az év egyik legjobb albumaként hirtelen jókora rajongótábort vonzott a harmincas évei közepén járó nigeri férfinak.

Ugyanezen a napon először mutatkozik be közönség előtt a Middlemist Red & The Wild Bunch Orchestra, ami csak erre az alkalomra áll össze, hogy még jobb hangzást biztosítson a The Other Side of Nowhere dalainak.

Bangkokból indie-pop lebegés, itthonról pedig néhány klasszikus érkezik majd, de tapasztalt zenekarok, illetve a különböző ranglistákon csak most élre törő újoncok egész sorát is láthatják majd a látogatók. Ilyen lesz a július 15-én a színpadra álló bangkoki énekes-dalszerző, Phum Viphurit, aki 2018-ban, Lover Boy című slágerével futott be, majd egy teltházas európai, ázsiai, illetve amerikai turné után végre Magyarországon is játszik.

Folytatás

Forrás: 24.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here