Húsvétvasárnap Isztambulban

A keresztény naptárban a húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe. Ezen a napon van a tavasz kezdete is, így a világ minden táján van ok az ünneplésre. Az idei húsvét március 27-én lesz. A húsvéthoz általában a húsvéti nyulat és a tojáskeresést kapcsoljuk, de Isztambulban villásreggelivel, számos ünnepséggel és workshopokkal is várják az érdeklődőket, annak ellenére, hogy ott nem nemzeti ünnep. A következőkben felsorolt helyszínekkel a húsvétvasárnapi program tervezéséhez szeretnénk hozzájárulni.

Forrás: pixabay.com

Hilton Hotel Double Tree

Ha valaki húsvét hétvégéjén kikapcsolódásra vágyik, érdemes ellátogatnia ebbe a hotelbe, mely kedvezményes csomagajánlatokkal és húsvéti villásreggelivel várja a vendégeket. A reggelit az Átrium étterem főszakácsa, Murat Güler készíti.

Elérhetőség: Piyalepaşa Bulvarıö No.5 Beyoǧlu, telefon: (+90 212) 311 43 11

Grand Hyatt Hotel

A szálloda vasárnapi különleges villásreggeli ajánlatában a főszakács, Fabio Brambilla, különleges süteményei is helyt kaptak. Amíg a felnőttek elfogyasztják az ételeket, addig a gyerekek csokinyulat készíthetnek, és húsvéti tojást festhetnek. A villásreggelire 12:00 és 16:00 óra között kerül sor.

Elérhetőség: Taşkışla Caddesi No. 1 Taksim, telefon: (+90 212) 368 12 34

Grand Tarabya Hotel

A hotel étterme egy különleges büfé választékkal várja a vendégeit, a villásreggeli délben kezdődik és délután 3-ig tart. A gyerekeknek jó szórakozás lehet a tojásdekorálás, melyet a konyhafőnök irányít.

Elérhetőség: Haydar Aliyev Caddesi No. 154, Tarabya, telefon: (+90 212) 363 33 00

Marmara Taksim Hotel

A Marmara Hotel egész hónapban húsvéti lázban ég, a különleges húsvéti fesztivált március 28. és április 30. között tartják. A húsvéti büféasztalról nem hiányozhat az ekler fánk, a húsvéti sütemények, a színes tojások, húsvéti csokoládék és a meleg és hideg szendvicsek sem. A különlegességeket a március 27-én kezdődő „Csoki üzletben” is meg lehet vásárolni.

Elérhetőség: Taksim Meydanı, telefon: (+90 212) 334 83 00

Mövenpick Hotel

A szálloda húsvét vasárnapi programján a család valamennyi tagja megtalálja a neki tetszőt. Villásreggelit délután 3 óráig lehet elfogyasztani, a gyerekek ezalatt tojásvadászaton vehetnek részt. A kitűnő ételekről az olasz főszakács, Giovanni Terracciano gondoskodik. A vidám húsvéti tojásvadászat győztese kézzel készített, hagyományos csokitojást kap ajándékba.

Elérhetőség: Büyükdere Caddesi No. 4., telefon: (+90 212) 319 29 29

Raffles Istanbul Hotel

A szálloda húsvéti ebédje 11:15-15:30 között várja a vendégeket. A gyerekek a sok színes tojás, csokinuyszi és dekoráció között úgy érezhetik magukat, mintha Csodaországban járnának. Az étlapon sushi, sashimi, tengeri ételek, pide, kövön sütött pizza is megtalálható, így mindenki válogathat kedvére.

Elérhetőség: Zorlu Center, Zincirlikuyu, telefon: (+90 212) 924 02 00

Hotel Shangri-La Bosphorus

A Shangri-La vidám húsvét vasárnappal várja a látogatókat. Az étlapon a homártól a kebabig minden megtalálható. A gyerekek szórakoztatásáról a húsvéti nyuszi és bohócok gondoskodnak, akikkel tojást lehet festeni vagy keresni. A híres Vacher csokoládéból egész márciusban lehet vásárolni.

Elérhetőség: Hayretten İskelesi Sokak, Beşiktaş, telefon: (+90 212) 275 88 88

Swissotel Bosphorus

A svájci kávéház különleges húsvéti menüt ajánl, melyet a főszakács, Philippe Bischoff készít a vendégeknek. Az egész kávézó ünnepi dekorációt kap. A gyermekeknek és a felnőtteknek is jó móka lehet a tojásvadászat. A szállodában már március 20. óta megvásárolhatók a különleges svájci csokitojások, csokinyuszik és makaronok is.

Elérhetőség: Baylıdım Caddesi No. 2, Maçka, telefon: (+90 212) 326 11 00

Vakko Chocolate

A Vakko csokoládégyár húsvéti csokoládé különlegességei megvásárolhatók valamennyi Vakko üzletben Isztambul-szerte és a Bodrum Palmarinán, valamint a webshopban is.

Kollár Kata – Türkinfo

Forrás: The Guide Istanbul


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here