Gül Baba kulturális fesztivál

A Gül Baba Kulturális Fesztivál az első olyan 3 napos rendezvény lesz a felújított komplexum életében, amely keretében kultúrák és korok találkoznak.

A Gül Baba Kulturális Fesztivál az első olyan 3 napos rendezvény lesz a felújított komplexum életében, amely keretében kultúrák és korok találkoznak. A Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány szervezésében 2019. szeptember 20-22. között első alkalommal kerül megrendezésre a rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy bemutassa a török népet és a két nép kultúrájában felfedezhető összefonódásokat.

A fesztiválnak helyt adó, hamarosan megnyitásának első évfordulóját ünneplő, Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely olyan fesztiválnak ad otthont, amely az egész családnak szórakozási lehetőséget nyújt. Szeptember 20-án, pénteken 14 órakor kezdünk és mindenkit szeretettel várunk!

A fesztivál programját úgy állítottuk össze és a fellépőket úgy választottuk ki, hogy a rendezvény ne csak egy legyen a fesztiválok sorában, hanem mind a történelem, mind a Gül Baba és a török kultúra iránt érdeklődők számára nyújtson színes programokat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekeseket. Ezért szerepelnek a programban magyar és török koncertek, mesemondás, kézműves programok, történeti és építészeti előadások, irodalmi felolvasás, de lesz játszóház és gyereksarok is. A fesztivál ideje alatt ingyenes tárlatvezetéseket is indítunk, amelyekre előzetesen az info@gulbabaalapitvany.hu címen vagy a helyszínen lehet jelentkezni. A háromnapos rendezvénysorozat ingyenes lesz, ahogy azt a Gül Baba Kulturális Központ rendezvényeinél már megszokhatták a látogatók.

Forrás és a programok: gulbabaalapitvany.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here