Ferzan Özpetek: Öveket becsatolni! // Faludi 6.45 filmklub ONLINE

Kép forrása: port.hu

Ferzan Özpetek “filmjeit aligha ússzuk meg meghatódottság, adott esetben néhány könnycsepp nélkül. Így van ez az Öveket becsatolni! esetében is, ahol szerelem, fájdalom, szolidaritás, betegség és végzet fogalmai alkotnak egymást átfedő rétegeket, és erősödnek fel az elmaradhatatlan katarzisig.” (filmtekercs.hu) Online folytatódik a Párbeszéd Háza Faludi 6.45 filmklubja február 10-én. A beszélgetés moderátora Lázár Kovács Ákos filmesztéta.

erzan Özpetek: Öveket becsatolni! (2014) 110′

Elenát és Antoniót finoman fogalmazva sem teremtette egymásnak a világegyetem. Személyiségük és világlátásuk gyök.es ellentéte a másikének, életüket teljesen máshogy élik. Egy valami azonban mégis összeköti őket: odavannak egymásért. És bármennyire próbálnak ennek ellenállni, egyre nehezebb megküzdeniük a vonzalmukkal. Nemcsak különbségeik miatt küzdenek érzéseik ellen, hanem mert Elena Giorgio-val, Antonio pedig Elena legjobb barátnőjével, Silviával alkot egy párt. De vajon ez elég ok, hogy távol tartsák magukat egymástól? Ferzan Özpetek, hőseit ezúttal azonban nemcsak az egymásra találás nehézségeivel szembesíti, hanem annál jóval nagyobb akadályt is gördít boldogulásuk elé. Hiába talál egymásra Elena és Antonio, a lány komoly és súlyos betegségével kell szembenézniük.

A beszélgetés moderátora Lázár Kovács Ákos médiakutató, esztéta, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán a Kommunikáció- és Médiatudományi Intézet vezetője. A SIGNIS (Kommunikáció Katolikus Világszervezete) EUROPE elnöke, rendszeresen tart kurzusokat, vesz részt konferenciákon, vezet kutatásokat, publikál könyveket, tanulmányokat a kultúratudomány, a média, a film és a kommunikáció elméletkörében.

2021. február 10.
Zoom beszélgetés kezdési időpontja 20:00 óra.

A zoom beszélgetésbe való belépés adatai:

Párbeszéd Háza is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Faludi 6.45 filmklub / Öveket becsatolni!
Time: Feb 10, 2021 08:00 PM Budapest

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/97068797753?pwd=R2s3cGZtNC91NzJVc0k0R2J1bDZvZz09

Meeting ID: 970 6879 7753
Passcode: 965467

Forrás: parbeszedhaza.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here